(VIDEO) LUKA SE POIGRAVA U NBA, FINIKSU ISPORUČIO 42 KOŠA, DEVET SKOKOVA I 11 ASISTENCIJA! Gudura solidan, Bobanu ni minut!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) LUKA SE POIGRAVA U NBA, FINIKSU ISPORUČIO 42 KOŠA, DEVET SKOKOVA I 11 ASISTENCIJA! Gudura solidan, Bobanu ni minut!

Luka Dončić je postigao 42 poena i tako izjednačio rekord karijere. Tome je dodao devet skokova, 11 asistencija. Vredi istaći da je novembar mladi Slovenac završio sa prosečnim tripl-dablom od preko 30 poena, što je podvig koji su do sada uspeli da ostvare još samo Oskar Robertson i Rasel Vestbruk.

Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Ekipa Dalas Maveriksa savladala je Finiks Sanse u Arizoni rezultatom 120:113, a ponovo je meč sjajnom partijom obeležio Luka Dončić.

Na drugoj strani Keli Ubre je bio najefikasniji sa 22 poena i 10 skokova.

Košarkaši Milvokija savladali su, shodno očekivanjima, Klivlend Kavalirse rezultatom 119:110. Ovo je deseti uzastopni trijumf za tim iz Milvokija, koji je sa skorom 16-3 suvereno prvi na Istoku.

Janis Adetokumbo je ostvario 19. uzastopni dabl-dabl, ovaj sa 33 poena i 12 skokova.

Toronto je savladao Orlando rezultatom 90:83 i stigao do šestog uzastopnog trijumfa.

Norman Paule je bio bolji od ostalih, a pored svog imena ima 33 poena.

Šarlot je u veoma interesantnom meču bio bolji od Detroita u Mičigenu (110:107). Pi Džej Vošington je predvodio Hornetse sa 26 poena. Derik Rouz je imao lepo veče u dresu Detrota, koje je krunisao sa 23 poena.

Filadelfija je u Njujorku savladala Nikse rezultatom 99:93. Džoel Embid je još jedna košarkaš koji je nastavio sa upečatljiivm partijama. U šestoj pobedi u poslednjih sedam mečeva svog tima on je ugradio 27 poena i 17 skokova.

Juta je bila bolja u Tenesiju od Memfisa (103:94), a do trijumfa je došla i pored nešto većeg zaostatka na poluvremenu. Bojan Bogdanoviće je bio sjajan, a 16 od svoja 33 poena postigao je u poslednjoj deonici. Marko Gudurić je odigrao 12 minuta za Memfis i zabeležio je 7 poena (3/5 iz igre, 1/3 za tri poena) i tri skoka.

Oklahoma Siti je naneo četvrti uzastopni poraz Nju Orleansu (109:104). Najraspoloženiji bio je Nemac Denis Šruder sa 25 poena.

Majami je na Floridi bio bolji od poslednjeplasirane ekipe na Zapadu, Golden Stejta, rezultatom 122:105.

Goran Dragić je postigao 20 poena i time je bio najefikasniji u svom timu.

San Antonio Sparsi uspeli su u onome u čemu nisu prethodnih sedam ekipa koje su igrale sa LA Klipersima. Ekipa iz Teksasa pobedila je ekipu iz Kalifornije rezultatom 107:97. Ovo je sedmi trijumf u sezoni za Sparse, dok su Klipersi treći na Istoku sa skorom 14-6.

Lamarkus Oldridž i Derik Vajt su postigli po 17 poeba. Kavaj Lenard je bio najefikasniji na meču sa 19 poena.

Indijana Pejsersi su uspeli da pobede Atlantu posle produžetka (105:104), i pored sjajne partija Treja Janga. Plejmejker Hoksa postigao je 39 poena, ali treba istaći i da je izgubio devet lopti.

U petoj uzastopnoj pobedi Indijane kompletna startna postava je imala dvocifren učinak - Džeremi Lemb je postigao 20, Domantas Sabonis i Majls Tarner po 17, a Ti Džej Voren i Malkolm Brogdon po 16 poena.

Prvo mesto na Zapadu pripada LA Lejkersima i oni su, desetim uzastopnim trijumfom, ovoga puta protiv Vašingtona (125:103), jasno pokazali zašto je to tako. Ekipa iz Los Anđelesa sada je na skoru 17-2.

Entoni Dejvis je bio najefikasniji sa 26 poena, Džejms je dodao 23. U poraženom timu Bredli Bil je imao 18 poena.

Košarkaši Portlanda pobedili su Čikago rezultatom 107:103. Ovo je treći uzastopni trijumf tima iz Oregona i, verovatno, definitivni pokazatelj izlaska iz krize. Demijan Lilard je postigao 28 poena.

RTS

Komentari