AJMO ORLOVI, SLOVENCI VAS ČEKAJU U FINALU, FRANCUZI MORAJU PASTI! Odbojkaši Srbije spremni za polufinalni meč protiv trikolora!

    foto: OSSRB
    Podeli
  • AJMO ORLOVI, SLOVENCI VAS ČEKAJU U FINALU, FRANCUZI MORAJU PASTI! Odbojkaši Srbije spremni za polufinalni meč protiv trikolora!

Osokoljeni plasmanom u polufinale, puni samopouzdanja, svesni svoje snage, ali i izazova koji ih čeka u meču protiv domaćina Francuza u prepunom "Bersiju", doteruju naši odbojkaši poslednje detalje pred veliki duel.

- Svesni smo toga koliko je važna utakmica protiv Francuske. Ali u našoj ekipi su veoma iskusni reprezentativci, koji imaju mnogo jakih, velikih, važnih utakmica u nogama. Očekujem da ćemo biti potpuno spremni za ono što nas očekuje. Verujem da će nas atmosfera samo dodatno motivisati - kaže, za "Novosti", tim-menadžer Slobodan Boškan, čije zlatno iskustvo mnogo znači momcima iz ove generacije.

Ističe da su svi u pogonu i da nema zdravstvenih problema.

- Jedino je Luburić imao manje simptome virusa, ali mislim da će i on biti spreman.

Isto najavljuje i sjajni bloker Srećko Lisinac:

- Francuzi će sigurno biti insipirisani i vođeni atmosferom svojih navijača. Igrali su do sada praktično bez greške. Italijane su bukvalno počistili s terena. To je reprezentacija koja nema slabih igrača. U svakom trenutku mogu da naprave razliku. Ali i mi imamo šta da kažemo. Spremni smo da im pružimo otpor kakav do sada nisu imali na ovom turniru. Nadam se pobedi - najavljuje Lisinac.

Kaže da je naš adut - servis:

- I da ih odvojimo od mreže. Bitno je da budemo puni energije, fokusirani na svaku loptu i na svaki poen.

Na parket jedva čeka da izađe i fanstastični primač Uroš Kovačević:

- Prelepo je igrati u Parizu, u prepunoj hali. Srećni smo što smo stigli dovde. Retko ko može da se pohvali da je među četiri od 24 reprezentacije.

Jačina rivala samo ga još više inspiriše:

- Do sada smo bili favoriti, a onda su i očekivanja velika. Moraš da dobiješ, a igraš protiv slabijih protivnika, koji nemaju šta da izgube, kao što su bili Češka i Ukrajina, uz sve dužno poštovanje prema njima.

Prepuna hala mu je samo dodatni motiv.

- Draž svakog sporta je da se igra pred što više publike. Igramo za svoju zemlju. Sigurno je veliki izazov, a još je lepše kada se dobiju takve utakmice. Daćemo sve od sebe.

Bio je fanstastičan protiv Ukrajine.

- U svaku utakmicu ulazim maksimalno. Nadam se da ću i ovoga puta pomoći mojim saogračima da dođemo do pobede - najavljuje Kovačević.

A onda ni zlato nije daleko:

- Ovde je "krem de la krem". Biće svima teško da osvoje. Nadamo se da ćemo to biti mi!

DA POBEDIMO I NOLE I MI

Igraće se u onoj hali u kojoj je Novak Đoković osvojio mnogo titula na mastersu.

- Bilo bi lepo da osvojimo i mi sada, i on, za koji dan, u istoj hali. Daće Bog - veruje Lisinac.

Novosti.rs

Komentari