BEOGRAD JE VIDEO ISTORIJSKI SKOK DUPLANTISA I NAPAD NA SVETSKI REKORD! Ivana uredno razbila konkurenciju! Spektakl na "Serbian Openu"!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • BEOGRAD JE VIDEO ISTORIJSKI SKOK DUPLANTISA I NAPAD NA SVETSKI REKORD! Ivana uredno razbila konkurenciju! Spektakl na "Serbian Openu"!

Najbolja srpska atletičarna Ivana Španović pobedila je u skoku u dalj na "Serbian Openu" u Beogradu. Njen rezultat je bio 6,71 metar i po ko zna koji put u karijeri je ostavila konkurenciju iza sebe. Ipak, heroj večeri je Šveđanin Armand Duplantis kome su milimetri falili za svetski rekord! Beograd je, ipak, video istorisjki skok od 6.10

Španovićeva je do trijumfa stigla skokom u petoj seriji, u kojoj je za jedan centimetar popravila rezultat iz treće serije. prvoj, drugoj i poslednjoj je prestupila. To, ipak, nije imalo nikakav uticaj na konačnu tabelu takmičarki.

Podsetimo, Ivana Španović je nedavno pobedila na prvenstvu Balkana.

Šveđanin Armand Duplantis postao je prvi atletičar koji je motkom u Srbiji ikada preskočio granicu od šest metara, da bi na kraju preskočio i 6.10 i ostvario svoj najbolji rezultat u sezoni. Zatim je napao granicu od 6.19, ali iz dva pokušaja nije uspeo da je preskoči. Treći put nije ni skakao zbog umora.

Lazar Anić je bio drugi u skoku udalj za muškarce. Skočio je 7.91 koliko i Izmir Smajlaj, ali je Albanac završio prvi zato što je njegov drugi najbolji skok bio od Anićevog.

Ana Lukić je trčala 8.21 metara na 60 metara sa preponama i ostvarila je svoj lični rekord, dok je Aleksa Kijanović zauzeo drugo mesto u trci na 60 metara sa vremenom 6.75.

Luka Trgovčević je sa 7.85 pobedio na 60 metara prepone (drugi je bio Hasan Fofana sa 7.86), Britanka Morgan Lejk je bila prva u disciplini skok uvis za žene, jer je "prebacila" 1.96. Crnogorka Marija Vuković je stala na 1.89!

Teleks.info/Mediji



Komentari