BRAVO MOMČINO, NEMEŠ JE ŠAMPION EVROPE! Svima je pokazao da je najbolji rvač "starog kontinenta", a sad po zlato i na OI!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BRAVO MOMČINO, NEMEŠ JE ŠAMPION EVROPE! Svima je pokazao da je najbolji rvač "starog kontinenta", a sad po zlato i na OI!

Mateo Nemeš postao je šampion Evrope. Nemeš je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Varšavi, u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom, pošto je u finalu savladao domaćeg takmičara Mateuša Bernateka.

- Još jedno zlato za Srbiju i ponovo srpska himna i zastava na evropskom pobedničkom postolju! Danas je i Mate Nemeš pokazao da je najbolji rvač Evrope! Čestitam šampione! Sve čestitke i stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije na dominaciji srpskog rvanja u Evropi - nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

Nemeš je u finalu impresivno rvao. Brzo je stekao prednost od 5:0. U završnici je Poljak osvojio dva poena zbog opomene Nemešu, ali je na isti način Nemeš stigao do još dva poena i ukupne pobede.

Ovo je najveći uspeh u karijeri 27-godišnjeg Nemeša koji je bio treći na Svetskom prvenstvu u kazahstanskom Nursultanu 2019.

Rvači Srbije iz Poljske se vraćaju sa dve zlatne medalje, jer je prethodno Zurabi Datunašvili osvojio titulu u kategoriji do 75 kilograma.


Komentari