SAVIĆU PUKAO MIŠIĆ, LEKAR MU SAVETOVAO DA ODUSTANE, ON POSTAO SVETSKI PRVAK! Svet u neverici posle podviga Srbina!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • SAVIĆU PUKAO MIŠIĆ, LEKAR MU SAVETOVAO DA ODUSTANE, ON POSTAO SVETSKI PRVAK! Svet u neverici posle podviga Srbina!

U konkurenciji 1.950 takmičara iz 44 države, Radoš Savić, učitelj i takmičar knjaževačkog Kluba borilačkih veština "Egami Centar Svedok", okitio se najsjajnijom medaljom na Svetskom prvenstvukoje je održano u nemačkom Štutgartu.

Da uspeh bude još veći, svedoči podatak da je Radošu tokom prvog eliminacionog kruga pukao mišić na levoj ruci. Uprkos savetu lekara da oustane, ovaj sportista je uzvratio da se „karatisti nikada ne predaju“. Pobedio je i u naredne dve borbe i postao – prvak sveta.

- Bila je to najveća borba koju sam mogao da imam – kazao nam je savić. - Morao sam da pobedim bol i da ga sve vreme kontrolišem. Pobedivši samog sebe - pobedio sam i protivnike i postao šampion sveta...

Radoš dodaje da je dao sve od sebe.

- Dao sam sebe potpuno, bez imalo rezerve u sebi i popeo na pobedničko postolje, sa ponosom obavijen srpskom zastavom slušajući intoniranje himne Bože pravde...Moram napomenuti, da sam bio impresioniran duhom koji je vladao u Fudokan Reprezentaciji Srbije dok se navijalo i pevala himna Srbije – dodaje Radoš.

I, to nije sve. Savić je nastupao je i u borbama za reprezentaciju Srbije, sa kojom je, ekipno, osvojio srebrnu medalju.

Novosti.rs/Teleks


Komentari