(VIDEO) AMERIČKI ŠAMPION OČITAO LEKCIJU VAŠINGOTNU I ZAPADU ZBOG RUSIJE I UKRAJINE! Niko ne zna punu istinu, mnogo je političke korupcije... Pa, imate Bajdena i njegovog sina...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) AMERIČKI ŠAMPION OČITAO LEKCIJU VAŠINGOTNU I ZAPADU ZBOG RUSIJE I UKRAJINE! Niko ne zna punu istinu, mnogo je političke korupcije... Pa, imate Bajdena i njegovog sina...

Rusija i Ukrajina i dalje čine najvažnije vesti u svetu, a najnovije informacije iz sveta sporta koje se tiču aktuelnog rata koji obeležava početak 2022. su takve da milioni, širom planete, gledaju obraćanje američkog sportiste ovim povodom.

Bris Mičel nije još uvek sportska suprezvezda kao neke njegove kolege iz borilačkih veština, ali grabi krupnim koracima ka tim sportskim visinama.

Ovaj 27-godišnjak iz Arkanzasa, koji je diplomirao ekonomiju, pa se vratio u rodni kraj i bavi se stočarstvom, briljira u Ultimejt fajt šampionatu (UFC). Zapravo, otkako je počeo da učestvuje u borbama mešovitim borilačkim veštinama (MMA) - ne zna za poraz.

I, uoči nastavka svog pohoda kroz UFC oktagone, desila se jedna neočekivana situacija. Dan pred borbu sa značajno iskusnijim Edsonom Barbozom, u Las Vegasu je dočekao da ga jedan od novinara upita:

- Voleo bih da nam kažeš tvoje mišljenje o celoj ovoj situaciji o Rusiji i Ukrajini...

Američki mediji su očekivali da im se nadolazeća sportska zvezda pridruži u osudi Rusa i Putina, ali...

Odgovor je na početku glasio ovako:

- Znate... Moja prva misao je da neću nigde da idem da se borim za ove političare. Ostajem kući, pa ako rat zakuca na moja vrata, uzeću cokule, zakopaću se u mestu i umreću za ono što volim, neću bežati. Da neko na ovu zemlju izvrši invaziju, i da svi počnu da beže, da viču "evakuacija!", ja neću. Zabiću svoje cokule u ovu zemlju Arkanzasa i boriću za ljude koje volim, za zemlju koju volim, za stil života koji volim, započeo je Mičel svoje obraćanje.

Ako se američkim medijima možda i učinilo da je ovo njegovo obraćanje donekle prihvatljivo za njihove stavove, jer bi moglo da se okarakteriše i kao prećutna podrška Ukrajini, usledilo je ono što nisu mogli ni da sanjaju da će čuti pred jedan UFC meč:

Bris Mičel je, naime, ovako zaključio svoj odgovor:

- Neću da idem preko okeana da bih se borio, ali, brate, ja i nemam pojma šta se tamo dešava! Iskreno, ne znam. Toliko toga se događa, a stvarno mislim da niko (od nas) ne zna punu istinu, jer postoji mnogo političke korupcije po tom pitanju... Pa, imate Bajdena i njegovog sina koji su zaradili je*** mnogo novca... Mislim, koristili su naš novac od poreza da tamo potkupljuju njihove (ukrajinske) ljude. To je izdaja, po mom mišljenju. Dakle, Bajden i njegov sin su koristili naše (američke) pare i onda tamo daju i kažu "Hej, ukrajinska vlado, ako ne uradite ovo, mi ćemo uzeti naš poreski novac". Pa, nije ni trebalo da daje naše pare, od našeg poreza, toj zemlji! Uopšte! Hej, naši ratni vojni veterani nam spavaju po ulicama, a ti daješ naš novac Ukrajincima?! Brate, ja stvarno ne znam šta se dešava tamo (u Ukrajini), ali ja tamo ne idem. Bog neka spase sve zahvaćene ovim borbama, stvarno bih voleo da se to sr*** što pre reši. Mislim, čoveče... ne ja volim rat. Ne želim da ljudi umiru. Ali, ja stvarno ne znam šta se tačno (u Ukrajini) dešava, toliko toga je iskvareno (u našoj javnosti) da mi i ne znamo šta je, zapravo, tamo istina. Molim se da sav taj narod bude bezbedan, zaključio je Bris Mičel, a njegov govor je za manje od 24 sata videlo, samo na Tviteru, oko 2,5 miliona ljudi.

Nedugo posle ovog obraćanja je izašao u oktagon i došao do 15. pobede u 15. takmičarskom MMA nastupu: na UFC 272 turniru u las Vegasu, jednoglasnom odlukom sudija savladao je Edsona Barbozu i nastavio svoj nepobedivi niz.

Komentari