ĐERONA OKUPIO ORLOVE! DA VIDIMO ŠTA MOGU I KAKO TRENIRAJU, moraju da razmišljaju šta mogu da učine za Srbiju!!

    foto: RSS
    Podeli
  • ĐERONA OKUPIO ORLOVE! DA VIDIMO ŠTA MOGU I KAKO TRENIRAJU, moraju da razmišljaju šta mogu da učine za Srbiju!!

"Orolovi" su nakon mečeva sa Francuskom i Grčkom uspeli da obezbede plasman na Evropsko prvenstvo koje se 2022. godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj, pa će ova trenažna nedelja selektoru Toniju Đeroni pomoći da vidi neke nove igrači i isproba neke nove taktičke zamisli.

- Imali smo odličnu akciju u januaru, a verujem da će tako biti i sada bez obzira što nema utakmica. Bez utakimica, biće ovo drugačija nedelja, posvećena treningu. Nažalost, nemamo igrače iz Nemačke, ali napravili smo takav plan i program da idemo dalje sa našim aktivnostima. Proverićemo nove igrače da vidimo šta mogu u ovom trenutku. Kada ih gledate u klubovima zapravo nemate potpunu sliku kako rade i treniraju, pa ćemo sada imati više vremena i to da vidimo. Radićemo više individualno i u tandemima iz čega će se roditi neke nove ideje. Grupa je otvorena, to smo rekli od početka. Tako bi uvek i svuda trebalo da bude. Svi srpski igrači moraju da znaju da ako dobro igraju u svojim klubovima imaju šansu da budu ovde. Krenuli smo sa listom od 25-30 igrača, sada smo na 40,45, razmišljamo o mnogima, mislim da konkurencija i takmičenje između njih povećavaju kvalitet. Ako svi igrači budu razmišljali šta mogu da urade za nacionalni tim, onda će i rezultati biti bolji – kaže selektor Toni Đerona.

Jedan od najiskusnijih u reprezentaciji na ovom okupljanju je golman Vladimir Cupara. On ističe da je srećan što je ponovo u nacionalnom dresu.

- Sigurno je da će nam značiti ova nedelja. Dosta ovih momaka će imati šansu da radi sa nama i upozna sistem Tonija Đerone. Dobro je što nemamo utakmicu u ovom trenutku, pogotovo za nas iz inostranstva koji igramo na više frontova i imamo jako gust raspored opterećen i brojnim otkazivanjima. Ova nedelja će nam svakako prijati i da poradimo na planu tehnike i fizičke pripreme. Neverovatna stvar je šta smo uradili u januaru plasmanom na Evropsko prvenstvo. Ponosan sam na sve momke, stručni štab i Rukometni savez Srbije - rekao je Cupara

Komentari