IDEMO DEVOJKE, MOŽETE VI TO! RUKOMETAŠICE KREĆU PO OLIMPIJSKU VIZU, selektor Obradović veruje u uspeh, treba proći Mađarice, Ruskinje i Kazahstanke!

    foto: RSS
    Podeli
  • IDEMO DEVOJKE, MOŽETE VI TO! RUKOMETAŠICE KREĆU PO OLIMPIJSKU VIZU, selektor Obradović veruje u uspeh, treba proći Mađarice, Ruskinje i Kazahstanke!

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović nada se najboljem na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Đeru. Mečeve sa selekcijama Rusije i Mađarske je izdvojio kao ključne i najteže u borbi za plasman.

Rukometašice Srbije danas su krenule u Mađarsku, gde će od sutra do nedelje učestvovati na kvalifikacionom turniru za odlazak za Olimpijske igre u Tokiju, a za vizu će se boriti protiv Rusije, Mađarske i Kazahstana.

"Malo dana je bilo, radili smo na taktici za mečeve protiv Rusije i Mađarske. Ako napravimo povoljan rezultat protiv Rusije i Mađarske, sigurno da se devojke neće opustiti protiv Kazahstana", rekao je Obradović pred put u Đer.

Prvi meč Srbija igra u petak od 20 sati protiv aktuelnog olimpijskog šampiona Rusije, a za manje od 24 sata sledi duel sa domaćinom u subotu od 17.30. U poslednjem meču sastaju se sa selekcijom Kazahstana unedelju od 17.30, a sve utakmice će biti direktno prenošene na programima RTS-a.

"To će biti ruska škola rukometa. Puna volje i želje, posle izleta sa stranim trenerom. Očekuje nas jaka, stabilna i kompletna Rusija, na svakom mestu dobro zatvorena. Trebalo bi da bude jedna prava utakmica", konstatovao je Obradović.

Selektor je istakao i vrlo nepovoljan raspored mečeva i situaciju u kojoj će se igrati ali i da se nada najboljem rezultatu.

"Raspored nam ne ide na ruku. Mađarska je domaćin, željna je uspeha kao mi. Idemo da igramo, pa da vidimo kako će biti. Ekipe sa poznaju dobro, već duže vreme igramo jedni protiv drugih, pa vidimo da će biti iznenađenja. Bitno je da onaj faktor, znamo svi koji, ne utiče na bilo koju ekipu. Ako to bude kako treba, nadamo se najboljem rezultatu", zaključio je Obradović.

RTS

Komentari