MA, TAKO SE IGRA RUKOMET: ORLOVI RASTURILI BELGIJU, MEČ ODLUKE U NEDELJU PROTIV MOĆNIH ŠVAJCARACA! Srbja sada sve drži u svojim rukama!

    foto: RSS
    Podeli
  • MA, TAKO SE IGRA RUKOMET: ORLOVI RASTURILI BELGIJU, MEČ ODLUKE U NEDELJU PROTIV MOĆNIH ŠVAJCARACA! Srbja sada sve drži u svojim rukama!

Rukometaši Srbije razbili su na gostovanju Belgiju 36:27 i zabeležila prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo!

Orlovi su ovom pobedom sačuvali šanse da se domognu Evropskog prvenstva. Na ruku “orlovima” išao je i rezultat iz meča Švajcarska - Hrvatska, u kome su Kockasti opravdali ulogu favorita i slavili na gostovanju sa 33:28.

Posle remija u Beogradu (27:27), izabranici Nenada Peruničića su od početka stavili na znanje domaćinu da im se ne piše dobro i već do poluvremena stekli ubedljivo vođstvo od 10 golova prednosti (20:10).

Nastavak je predstavljao rutinsko odrađivanje posla, pa se trijumf Peruničićevog tima pretvorio u košarkašku razliku za konačnih +11.

Najvažniji ispit Orlove čeka u nedelju (18), kada u velikoj dvorani novosadskog SPENS-a dočekuju Švajcarsku u direktnom obračunu za osvajanje druge pozicije, koja vodi direktno na Evropski šampionat. Prvi meč u Švajcarskoj pripao je domaćinu (29:24).

Tabela: Hrvatska 9, Švajcarska 6, Srbija 4, Belgija 1 bod.

Mediji/Teleks.info

Komentari