ORLOVI ČEKAJU SPECIJALNU POZIVNICU ZA SP, ALI... Prvenstva možda neće ni biti, KORONA JE PREJAKA! Upitne i kvalifikacije za EP!

    foto: RSS
    Podeli
  • ORLOVI ČEKAJU SPECIJALNU POZIVNICU ZA SP, ALI... Prvenstva možda neće ni biti, KORONA JE PREJAKA! Upitne i kvalifikacije za EP!

Zbog pandemije koronavirusa prekinute su sve kvalifikacije za rukometaše i rukometašice. "Orlovi" su ostali bez plasmana na Svetski šampionat koji će u januaru da se održi u Egiptu. Ipak, konkurisali su za za jednu od specijalnih pozivnica.

- Ne zna se ništa u vezi sa specijalnom pozivnicom. Pitanje je šta će da bude sa Svetskim prvenstvom. Pre neki dan je EHF otkazao fajnal for Lige šampiona. Otkazana su i ostala takmičenja. Nadam se da će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine da počnu na vreme. Ne može ništa bliže da se kaže - rekao je predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković na predstavljanju selektora Tonija Đerone.

Kvalifikacije za EP koje će da se održi u Mađarskoj i Slovačkoj počinju u oktorbru. Za decembar je planirano Evropsko prvenstvo za rukometašice u Danskoj i Norveškoj. Đurković veruje da će ovo takmičenje da se održi.

- Imali smo sastanak pre dva dana i sve radimo na način kao da će se takmičenje odigrati u ovom formatu. Za sada ne znamo da li će se igrati u više gradova, sa publikom ili bez. Sve je otvoreno. Teško da mogu sada da dam konkretan odgovor. Tako je u svim sportovima. Takmičenja za mlađe selekcije su iz jula i avgusta prebačena za januar - istakao je Đurković.

Maxbetsport

Komentari