ORLOVI MORAJU DA SAVLADAJU BELGIJU I ŠVAJCARSKU: Čak i tada visi nam plasma na EP!

Računica je jasna: izabranici Nenada Peruničića u poslednja dva kola grupe 2 moraju da pobede 12. juna u gostima Belgiju i 16. kod kuće Švajcarsku.

    foto: RSS
    Podeli
  • ORLOVI MORAJU DA SAVLADAJU BELGIJU I ŠVAJCARSKU: Čak i tada visi nam plasma na EP!

Rukometaši Srbije su pružili maksimum u dvomeču sa Hrvatskom. U Beogradu su ispustili pobedu (25:25), a u Zadru nisu imali snage za veliki podvig - 23:27

Tužni su, ali ne i razočarani. Rukometaši su pružili maksimum u dvomeču sa Hrvatskom. U Beogradu su ispustili pobedu (25:25), a u Zadru nisu imali snage za veliki podvig - 23:27. I dok su "kauboji" dva kola pre kraja osigurali plasman na EP 2020, dotle su Srbi još u igri za odlazak u Austriju, Švedsku i Norvešku. Računica je jasna: izabranici Nenada Peruničića u poslednja dva kola grupe 2 moraju da pobede 12. juna u gostima Belgiju i 16. kod kuće Švajcarsku.

Srbi na EP mogu kao drugi, što je malo verovatno, ili kao jedna od četiri najbolje trećeplasirani selekcija. U prvom slučaju neophodno je da Švajcarska izgubi kod kuće od Hrvatske i da potom naši slave sa više od pet golova razlike protiv "sajdžija". U drugom slučaju, ukoliko savladaju Belgijance u grupi, pobeda nad Švajcarskom omogućila bi im da imaju tri boda iz duela sa Hrvatima i Švajcarcima, što mnogi smatraju da bi bilo dovoljno za odlazak na šampionat Starog kontinenta.

Golman Vladimir Cupara je blistao protiv "kauboja". U drugom poluvremenu odbranio je dva sedmerca, ali je realan i priznaje da nisu imali šansu da iznenada Hrvate:

- Teška utakmica u kojoj su nam domaći igrači odmah stavili do znanja da nemamo čemu da se nadamo. Napravili smo greške koje su im omogućile da se odlepe. Jurili smo ih, približavli se na minus tri, ali smo onda opet grešili.

Čuvar mreže Srbije smatra da su igrali mnogo bolje nego u Beogradu, gde su ispustili pobedu protiv Hrvatske:

- Malo ko je očekivao da možemo da ih pobedimo. Ono što raduje je da smo posle svakog okupljanja sve bolji. Napredujemo u odbrani i pogotovo u napadu. Sve to hrabri pred junske duele i verujem da ćemo se plasirati na EP 2020.

Pivotmen Živan Pešić vodio je žestoku borbu za hrvatskim bekovima:

- Velika je razlika između duela u Beogradu i Zadru. Bilo je veoma teško, a primili smo mnogo lakih golova, što nismo smeli sebi da dozvolimo. Hrvatska je bolja i iskusnija od nas. Na nama je da se borimo, trudimo i da pokušamo da savladamo Belgiju i Švajcarsku, kako bismo ostali u igri za EP.

Novosti.rs


Komentari