BRUTALNA PORUKA NOVAKA ZA RAFU I RODŽERA! Odmah bih se penzionisao, da mislim da je prekasno! NOLE UBEĐEN DA ĆE BITI NAJVEĆI IKAD!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BRUTALNA PORUKA NOVAKA ZA RAFU I RODŽERA! Odmah bih se penzionisao, da mislim da je prekasno! NOLE UBEĐEN DA ĆE BITI NAJVEĆI IKAD!

Novak Đoković je posle poraza u finalu Rolan Garosa govorio i o trci sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Đoković nije uspeo da osvoji ni set protiv Nadala u finalu turnira u Parizu.

Nadal je time upisao 20. Grend slem trofej u karijeri, koliko ih ima i Rodžer Federer, a Novak je ostao na 17.

Novak ne misli da se previše udaljio od Španca i Švajcarca i rekordan broj Grend slem titula će nastaviti da juri.

"Da mislim da je prekasno odmah bih se penzionisao. Nastaviću dalje koliko god imao goriva u nogama i koliko god imam ljubavi i želje da nastavim da sebavim ovim sportom i da iz dana u dan se trudim da budem bolji igrač i budem u što boljoj formi. Jedan poraz, iako je finale Grend slema, ne može toliko da me poremeti. Dosta sam ja razvio, kako englezi kažu, tu 'čvrstu kožu' i ne dozvoljavam da me poljuljaju razne spekulacije i prosto situacije ove vrste", rekao je Đoković posle meča.

Novak igra tenis zato što ga i dalje voli, ali to ne znači da nema izuzetno visoke ciljeve.

"Iako sam ušao u tu četvrtu deceniju i po nekom teniskom hronološkom očekivanju i istoriji tenisa i mene i Nadala i pogotovo Federera su odjavljivali i penzionisali mnogo puta i mnogo godina unazad, ali eto nas trojica i dalje pokazujemo i dokazujemo da smo najbolji igrači na svetu uprkos tim svim pritiscima sa strane da bi trebalo da okačimo reket o klin. Ja i dalje imam veliku želju da igram tenis jer je za mene ovaj sport i igra i ljubav i užitak, a drugo, profesionalne ciljeve imam i dalje, rekao sam koji su najveći".

Pročitajte još Đoković priznao svoje loše finale: Nisam zadovoljan

Novak će gotovo sigurno prestići Rodžera po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP rang liste tokom prve polovine naredne godine. To je, pored broja Grend slem titula, najveći cilj za njega.

"To je taj istorijski 'broj 1', i grend slemovi. Kada budem ostvario jedan, za koji imam veće izglede, to je taj renking, onda ću se u potpunosti usredsrediti na Slemove i dati svu pažnju njima. Neće to biti neka velika razika jer i dan danas su slemovi najbitniji, ali ipak će biti određene promene u mom pristupu, mom rasporedu i kalendaru i svu svoju energiju ću usredsrediti na grend slemove", podvukao je Novak.


Komentari