FEDERERA OD PORAZA I NOVE BRUKE SPASLA PREDAJA PROTIVNIKA! Ako je to ono što može, Novak će ga odučiti od tenisa!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FEDERERA OD PORAZA I NOVE BRUKE SPASLA PREDAJA PROTIVNIKA! Ako je to ono što može, Novak će ga odučiti od tenisa!

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo Vimbldona, nakon predaje Adrijana Manarina.

Francuz je imao vođstvo od 2-1 u setovima, ali i 2:4 u IV setu u trenutku proklizavanja, posle kojeg mu je stradalo koleno.

Medicinski tajm-aut očigledno nije mogao da pomogne, te je Federer ubrzo izjednačio rezultat na 2-2 u setovima (6:4, 6:7, 3:6, 6:2).

Federer će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Gaske – Sugita.

Manarino je do trenutka kada se okliznuo bio jako dobar, imao je ritam, koji je pravio probleme slavnom protivniku, međutim, nesrećan slučaj ga je sputao u tome da stigne do najveće pobede u karijeri, na svoj 33. rođendan.

Federer je u prvom setu imao više brejk lopti, ali je do njega stigao tek u 10. gemu.

Drugi set je bio mirniji, Francuz je imao jedine dve šanse da oduzme servis rivalu, ali ih nije iskoristio. Morao je da se igra taj-brejk, u kojem je Manarino lako stigao do 6:1; prve dve set lopte nije iskoristio, ali treću, na svoj servis, jeste.

Nastavio je u istom ritmu i u trećem setu i brzo je stigao do brejka. Ipak, Federer se nije predao i odmah uzvratio ribrejkom.

Delovalo je da je Švajcarac u naletu, međutim, u narednom servis gemu je ispustio gem bez osvojenog poena, a nešto kasnije izgubio je i set.

Manarino je na startu četvrtog seta imao brejk loptu, kojom je mogao možda da prelomi i čitav susret. Ipak, Federer se izvukao na iskustvo i ponovo pronašao svoju igru, jednostavno se "razleteo" po terenu.

Bio je blizu četvrtog seta u trenutku kada je Manarino doživeo povredu. Do njega je i stigao, a francuski igrač više nije mogao, morao je da preda..

B92.net

Komentari