MEDVEDEV JASAN, HOĆU NOVAKA NA US OPENU! Rus se pridružio akciji da se Đokoviću dozvoli dolazak u Njujork!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MEDVEDEV JASAN, HOĆU NOVAKA NA US OPENU! Rus se pridružio akciji da se Đokoviću dozvoli dolazak u Njujork!

Đoković bi, naravno, voleo da igra na Ju Es openu, a sada je u tim nastojanjima dobio i veliku podršku - od svog teniskog rivala.

Podsetimo, Novak Đoković je nedavno potvrdio da se priprema kao da će igrati na predstojećem Otvorenom prvenstvu SAD, koje je na programu od 29. avgusta do 11. septembra, ali... još uvek ne postoji "zeleno svetlo" da Nole nastupi na američkom tlu.

Za tako nešto potrebno je da se ukine sadašnji propiis Sjedinjenih Američkih Država da u tu zemlju mogu da doputuju samo osobe vakcinisane protiv SARS-CoV-2 tipa korona virusa.

Naravno, ne postoje nikakve garancije, čak ni najave, da bi se takva promena propisa mogla desiti do kraja ovog meseca, ali postoje sve glasniji apeli da se Novaku ipak dozvoli dolazak u SAD. Jedan od takvih apela oduševio je i samu Rusiju, a tiče se predsedničke proklamacije 10294 DŽoa Bajdena, o čemu su vam "Novosti" nedavno pisale.

No, dok se ne oglasi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, ako će se uopšte i oglašavati ovim povodom, mada je sve više uglednih Amerikanaca koji dižu svoj glas zbog situacije u kojoj se našao Novak Đoković, oglasio se neko drugi.

I to Danil Medvedev, najbolje rangirani teniser sveta.

A u maniru iskrenog rusko-srpskog prijateljstva, on je, vodeći računa i o svima koji su propatili tokom pandemije korona-virusa, imao jasnu i glasnu poruku za čitav svet: želi da se Noletu dozvoli da učestvuje na grend slemu u NJujorku.

Naime, lider ATP trke je istakao sledeće:

- Ne želim da pričam o razlozima za ovakve odluke (o dozvoli/zabrani ulaska u SAD nevakcinisanima od novog koronavirusa), jer je mnogo ljudi bilo pogođeno ovom pandemijom pa ako bi došlo do promene prvila, oni bi mogli da kažu i stvari poput "Eto, (sad je zbog Noleta promenjen propis), a meni nisu dozvolili da se vratim u zemlju, a posao me je čekao!", ili tako nešto. Ali, što se mene tiče, a pričam iz teniske perspektive, ja stvarno hoću da Novak Đoković igra na Ju-es openu!, neskriveno je poručio Danil Medvedev i oduševio sve Noletove navijače, ali i sve istinske ljubitelje "belog sporta".


Komentari