NADAL NIJE ZNAO GDE MU JE DU*E, A GDE GLAVA - ONDA JE VIDEO NOVAKOVU KRV! Dijana Đoković otkrila malo poznate detelje o navećem rivalstvu u tenisu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NADAL NIJE ZNAO GDE MU JE DU*E, A GDE GLAVA - ONDA JE VIDEO NOVAKOVU KRV! Dijana Đoković otkrila malo poznate detelje o navećem rivalstvu u tenisu!

U emisiji "Majke šampiona" Dijana Đoković pričala je i o zdravlju Novaka Đokovića koje mu je u karijeri često bilo prepreka.

Pogotovo na početku kada je, po mnogima, prečesto predavao mečeve zbog umora, mučnina, žuljeva, problema sa disanjem, pa i očima.

"Imao je zdravstvene probleme, devijaciju nosa, teško je disao. Onda je saznao da je intolerantan na gluten. Nije predavao mečeve namerno, ko bi to radio, ali smatra, kao i ja, da je zdravlje na prvom mestu", pričala je Dijana Đoković u emisiji produkcije TV ArenaSport.

Najveće kritike pretrpeo je kada je 2007. godine predao Rafaelu Nadalu polufinale Vimbldona.

"Pet dana je igrao mečeve uzastopno. Celu noć smo mu stavljali obloge, a ujutru je jedva hodao, i to u papučama. Rekla sam mu da je najbolje da ne izađe na teren, on je odbio. U prvom setu ga je razvalio 6:2, Nadal nije znao gde mu je du*e, gde glava. Ali kada je posle prvog seta traži medikal da previje rane od žuljeva, Rafa je video krv. Tu je shvatio koliko je sati, mnogo više ga je šetao i Novak je morao da preda".

Majka najbolje zna kada je sinu bilo najteže, a to je uvidela 2016. godine posle eliminacije sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Na iznenađenje svih, Huan Martin Del Potro je poslao Đokovića kući već posle prvog kola.

"Suze u Riju su najveće njegove koje sam videla. Sve mu je odgovaralo, ali nešto mu nije dalo da osvoji to zlato. Teško sam to podnela, jer kod njega suze nisu česte. Njega je to pogodilo jer je razočarao narod i nije se pokazao kako je hteo", emotivno je govorila Dijana.

Prisetila se i epskog meča protiv Rodžera Federera u finalu Vimbldona, kada je Novak spasio dve meč lopte.

Kamere su u tom momentu uhvatile Dijanu kako ljubi krst na grudima. Ovom prilikom opisala je detaljno te momente.

"U momentu kada je Federer imao dve meč lopte, podsetila sam se čuvenih mečeva iz 2010. i 2011. kada je Novak maestralnim forhendima po dijagonali spasio meč lopte na US openu protiv njega i posle pobedio. Tada sam se uhvatila za svoj krst sa reketom, to je moja amajlija koju nosim i koja me uvek spašava u teškim trenucima".

"Kada je Novak spasavao meč lopte na Vimbldonu, govorila sam u sebi: 'Nole, možeš ti to, dva puta si to već uradio' i uradio je ponovo. Spasio ga je sam Bog, ali moj krst radi, nosim ga uvek sa sobom, i verna sam mu", istakla je Dijana.

B92.net

Komentari