NOVAK EKSPRES ODUVAO KARACEVA, PA PORUČIO: ZVEREV JE U PRAVU! Sada se čeka napad dežurnih hejtera!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • NOVAK EKSPRES ODUVAO KARACEVA, PA PORUČIO: ZVEREV JE U PRAVU! Sada se čeka napad dežurnih hejtera!

Svetski broj jedan je posle 90 minuta igre pobedio Rusa Aslana Karaceva, 6:3, 6:2 i sada ga očekuje duel sa boljim iz duela Lasla Đerea i Stana Vavrinke.

Jedno od pitanja za Đokovića odnosilo se i na primedbu Aleksandera Zvereva u Madridu, vezanu za raspored mečeva i njihove kasne završetke.

"Razgovarao sam sa Sašom i on mi je rekao za to raspoređivanje mečeva u Madridu. Saglasan sam sa njim po ovom pitanju. Kao igrač ne želite da završite meč u 1.30 noću, odete da spavate u 4.00 i onda igrate u finalu. Ne kažem da Alkaras nije zaslužio titulu, ali sigurno je da Zverev nije dobro spavao i nešto ga je mučilo na terenu. Ovo je ipak nešto što nadilazi Madrid. I ovde imamo dva termina, dnevni i noćni. Razumem da na turniru žele da prodaju više karata i sve to oko TV prava. Ipak, to stvara probleme kako turnir napreduje i otuda igrači žele više da pričaju o tome. Kada dođemo na turnir, već je prekasno, jer su ugovori sa televizijama potpisani, a o tome moramo prvo da pričamo. Razumem igrače koji zbog toga izlaze sa izjavama za medije, to je zato što ne znaju kako to da promene", kaže Novak.

I pored toliko godina igranja, Đoković kaže da za svaki turnir mora posebno da se prilagodi.

"Mislim da sam našao način kako da se prilagodim. Čak i posle toliko godina igranja i poznavanja protivnika, svaki meč je drugačiji. Imate očekivanja, emocije, i publika i mi ih imamo. Nije lako zadržati isti nivo treniranja ili spremljenu taktiku implementirati na terenu", dodao je Novak.

Na kameri po završetku meča ispisao je "Jedan od nas". Objasnio je i zbog čega.

"Podrška publike je uvek važna. Istina je da tokom karijere publika često nije bila na mojoj strani. Ovde u Rimu je drugačije, uvek su bili uz mene. Zato smatram Rim drugim domom, osećam naklonost publike. Napisao sam na kamari, 'jedan od nas'. Dva momka su došli ovde pre desetak godina, na jedan od mojih mečeva i pevali su 'Nole je jedan od nas'. Video sam ih posle ponovo, sada su porasli, i to sam napisao za njih. To je jedna od tih lepih priča o interakciji sa italijanskom publikom. Emocije mi se menjaju, osećam da imam vetar u jedrima. Svaki sportista se nada da će ga publika bodriti".

Pitali su ga i kako se u ovoj fazi karijere nosi sa porazima.

"To uvek može da vam se dogodi. Naravno da se uvek trudim da pobedim, jer ako želite da dosegnete najviše visine u tenisu, morate da imate taj mentalitet. Ne želim samo da se zabavljam, želim da pobeđujem i zabavljam se. Nisam jedini na svetu koji to želi. Navikao sam da budem u poziciji da očekujem mnogo od sebe i da drugi to traže od mene. Izabrao sam da nastavim da igram, jer volim ovaj sport. I dalje imam lepa iskustva na putovanjima kad igram pred različitom publikom. Kao i sve u životu, imate pozitivne i negativne stvari, ali one pozitivne mi više znače", zaključio je Đoković.

B92.net

Komentari