NOVAK HOĆE DA BUDE NAJVEĆI IKAD?! U REDU, ALI ONDA SE SVE RAČUNA! Đoković na pragu da sruši još jedan teniski rekord!

    foto: Prinrskrin
    Podeli
  • NOVAK HOĆE DA BUDE NAJVEĆI IKAD?! U REDU, ALI ONDA SE SVE RAČUNA! Đoković na pragu da sruši još jedan teniski rekord!

Uoči početka Mastersa u Parizu zadovoljstvo zbog povratka Novaka Đokovića na teren izrazio je španski stručnjak Aleks Koreča.

Prvi reket sveta nije igrao od izgubljenog finala US opena, ali se u prestonici Francuske vraća i to u singlu i dublu.

Koreča smatra da se ovaj turnir i te kako računa u GOAT trci u kojoj su pored Đokovića još Rafael Nadal i Rodžer Federer.

"To su tako dobre vesti, raduje me činjenica da želi da igra. Masters u Parizu je uvek bio nezgodan, jer su igrači već umorni i fizički i psihički. Sezona je bila duga, tako da mnogi imaju šansu da ostvare uspeh“, rekao je Koreča.

Đoković će u Parizu moći da zvanično obezbedi prvo mesto na kraju godine, što bi bio slučaj sedmi put u njegovoj karijeri.

Time bi preskočio PIta Samprasa koji je šest sezona završavao na čelu ATP liste.

"Kada želite da postanete najbolji u istoriji, onda se sve računa. Mislim da je Novaku važno da završi godinu na prvom mestu. Mislim da nismo obraćali pažnju na to koliko je ko vremena proveo vrhu ATP liste, ali završiti godinu na toj poziciji znači mnogo. Istovremeno, to pokazuje da on ne želi da bude van terena dugo. Podloga u Parizu mu odgovara, tako da mu nije potrebna posebna priprema".

Prokomentarisao je Španac i Đokovićev poraz od Danila Medvedeva u finalu US opena.

"Mislim da se nije osećao dobro ni u jednom trenutku tokom turnira. Pritisak je bio ogroman. U finalu je bio iscrpljen, više mentalno nego fizički".

"Biće veoma teško, jer ostali igrači napreduju i moraće da se suoči sa mladima, koji ga sad već dobro poznaju. Svi su svesni da ga je Medvedev pobedio u finalu, da ga je Zverev savladao na Igrama. Cicipas je takođe tu, kao i još nekoliko igrača. Bio bih iznenađen da se nađe u istoj situaciji sledeće godine. Ali svakako očekujem da nastavi da osvaja slemove", zaključio je Koreča svoj komentar o Novaku Đokoviću.

B92.net

Komentari