NOVAK JE NAJBOLJI, MEDVEDEV IMA PROBLEM! Dok god Đoković i Nadali igraju Danil će teško biti prvi!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK JE NAJBOLJI, MEDVEDEV IMA PROBLEM! Dok god Đoković i Nadali igraju Danil će teško biti prvi!

Bivši Dejvis kup reprezentativac Rusije, Tejmuraz Gabašvili, smatra da će Danil Medvedev svakako jednog dana biti prvi igrač sveta.

Gabašvili, koji je nekada bio među 50 najboljih na svetu, smatra da je problem Medvedeva u tome što se igrači velike trojke, poput Novaka Đokovića i Rafaela Nadala još istrajavaju.

On kaže da je dominacija velike trojke bila "loša za sport", jer se sve svodilo na to ko će od njih trojice osvajati titule u dugom periodu.

"Možda je to dobro sada za mene, kada ne igram. Dvadeset godina imali smo samo trojicu igrača koji su osvajali sve, to je bilo loše za sport. Popularnost tenisa je pala jer su oni stalno pobeđivali, ljudi su bili preplavljeni time, želeli su nešto novo, ali toga nije bilo jer su oni bili predobri. U tom je bio problem", smatra Gabašvili.

Na pitanje može li Medvedev do broja jedan, rekao je da ne sumnja u to.

"Bez sumnje, on već ima grend slem u svojoj kolekciji. Možda je do njega stigao nešto kasnije nego Marat Safin, ali nije još uspeo da stigne do te prve pozicije kao Marat i Jevgenij Kafelnjikov".

Tejmuraz je dodao da će, po odlasku u penziju Nadala i Đokovića, Medvedev biti broj jedan.

"Mislim da će prvi biti uskoro, jer će Đokovoć imati mnogo toga da brani, apsolutno sve. U Australiji mislim da bi Danilu bilo dovoljno da bude u polufinalu, a da Novak ne osvoji titulu. Problem je što je Đoković i dalje najbolji, a i Rafa će se opet vratiti u formu. Kada Đoković i Nadal ne budu više igrali, ne sumnjam ko će biti broj jedan. Danil je do sada uspevao da bude ispred Zvereva, Rubljova i Cicipasa", zaključio je Gabašvili.


Komentari