ONI DA SKINU NOVAKA SA TRONA, MA NEMA ŠANSE! Mladi teniseri pokušavaju, a u Indijan Velsu su pokazali da su još zeleni!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ONI DA SKINU NOVAKA SA TRONA, MA NEMA ŠANSE! Mladi teniseri pokušavaju, a u Indijan Velsu su pokazali da su još zeleni!

Dugo se u teniskim krugovima priča o prestanku dominacije velike trojke, ali to nikako da se dogodi.

Čine sve mlade snage da preuzmu primat u "belom sportu". Desi se neki njihov bljesak, no ono što nedostaje je kontinuitet.

Rodžer Federer i Rafael Nadal su povređeni i ne zna se kada će sve vratiti na teren. Za razliku od njih Novak Đoković je ove sezone osvojio tri od četiri grend slema (igrao finale Ju-Es opena).

Masters u Indijan Velsu bio je idealna prilika za Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa i Aleksandra Zvereva da se domognu trofeja. To se neće desiti pošto su razočarali - nijedan nije prošao dalje od četvrtfinala.

Rus je poražen u osmini finala od Grigora Dimitrova, od Grka je bolji bio Nikoloz Basilašvili, dok je Nemac morao da čestita Tejloru Fricu.

Ova trojica igrača su pokazala da mogu da pobede Đokovića, ali ne rade to dovoljno često da bi od njega preuzeli primat. Najbolji dokaz je Medvedev. Moskvoljanin je mogao da od ponedeljka bude prvi na svetu, no tu šansu je propustio. Za to mu je bilo potrebno da osvoji Masters u "kalifornijskoj pustinji".

Kada je turnir Indijan Vels u pitanju prvi put u njegovoj istoriji nijedan igrač iz Top 25 se neće naći u završnici.

Polufinale će igrati Grigor Dimitrov (28. na ATP listi) - Kameron Nori (26) i Nikoloz Basilašvili (36) - Tejlor Fric (39).

Novosti

Komentari