RAFA PRIZNAO, NOVAK ME ODUVAO NA ROLAN GAROSU! Nadal objasnio pitomcima svoje akademije šta se desilo u Parizu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAFA PRIZNAO, NOVAK ME ODUVAO NA ROLAN GAROSU! Nadal objasnio pitomcima svoje akademije šta se desilo u Parizu!

Rafael Nadal je u sredu govorio pred 39 studenata koji su završili studije na njegovoj akademiji u Manakoru, ali nije sve išlo tako glatko.

Španac je izašavši na binu poneo sa sobom nekoliko papira, podsetnikom šta treba da kaže svršenim akademcima, ali kao ni u meču sa Novakom Đokovićem u polufinalu Rolan Garosa, nije računao na faktor iznenađenja.

A taj faktor bio je - vetar!

Razleteli su se papiri po bini, zbunjeni Rafa je krenuo da ih sakuplja, a onda se našalio na svoj račun:

"Bilo je ovo kao moj poslednji meč na Rolan Garosu!".

Onda je konačno prešao na stvar.

"Ako sam nešto naučio ovih godina, to je da uvek treba pokušati da se ustane. U budućnosti ići ćete svojim putem u pokušaju da ostvarite svoje profesionalne i lične uspehe za koje sam siguran da će ih biti mnogo. Ali moram da vas upozorim da na tom putu neće biti samo radosti i da neće ići sve glatko", izjavio je Nadal.

Potom je dodao i ovo:

"Imaćete loše periode, kada sumnjate i kada će na vašem putu biti mnogo prepreka. I ti bolni trenuci će vam pomoći da rastete kao studenti, teniseri, profesionalci iznad svega. Ponekad ćete uspeti da ostvarite šta želite u kratkom periodu, ponekad će vam trebati više vremena. Ipak, ako date 101 odsto, nikada sebe nećete kriviti ni za šta. Znam da nisam od onih koji daju mnogo saveta, ali ako sam nešto naučio ovih godina, to je da uvek treba ustati posle poraza", zaključio je Nadal.

B92.net

Komentari