SVET U ŠOKU, TINEJDŽER IZ ŠPANIJE SRUŠIO NADALA! On je Karlos Alkaraz, ima 17 godina, biće novi vladar belog sporta!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • SVET U ŠOKU, TINEJDŽER IZ ŠPANIJE SRUŠIO NADALA! On je Karlos Alkaraz, ima 17 godina, biće novi vladar belog sporta!

Mlađa generacija pokazuje da i kada "velika trojka" napusti tenis imaće ko da nadoknadi njihovo odsustvo

Španija bruji o momku koji je "srušio" jedno od najvećih teniskih imena i pokazao da ekipa mlađih tenisera želi da se popne na vrh belog sporta.

Tinejdžer Karlos Alkaraz (17) oborio je rekord Rafaela Nadala tako što je postao najmlađi pobednik meča na Mastersu u Madridu. Do njegovog dolaska taj rekord držao je proslavljeni "kralj šljake" koji je 2004. godine ostvario pobedu na turniru 1000 serije sa 18 godina.

Alkaraz je u prvom kolu pobedio 34. tenisera sveta Adrijana Manarina u dva seta i zakazao susret ni manje ni više nego sa drugim teniserom sveta, sa kojim su već svi počeli da ga porede.

Duel sa Nadalom igraće na dan svog 18. rođendana, atalentovani Španac ističe kako nije mogao da zamisli bolji poklon za rođendan.

"Uvek kažu da je 18. rođendan poseban, ali biće još posebnije da napunim 18 godina igrajući protiv jednog od najboljih tenisera svih vremena, i najboljeg za mene", rekao je Alkaraz na svojoj konferenciji za štampu posle meča sa Manarinom i istakao da mu je Rafa idol iz detinjstva.

Titulu u Madridu trebalo je da brani Novak Đoković, koji je na tom mestu 2019. podigao pehar, ali je sada odustao od učešća.

Komentari