ČIME JE ZIKI ZASLUŽIO NOŽ U LEĐA BIVŠIH SAIGRAČA! NEŠTO TU GADNO SMRDI… Izgleda da oni i nisu tako dobri drugovi za kakve se izdaju?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ČIME JE ZIKI ZASLUŽIO NOŽ U LEĐA BIVŠIH SAIGRAČA! NEŠTO TU GADNO SMRDI… Izgleda da oni i nisu tako dobri drugovi za kakve se izdaju?!

Šta se desilo među najboljim teniserima Srbije? Viktor Troicki je zamenio Nenada Zimonjića na selektorskom mestu i to ništa ne bi bilo čudno da Ziki, čovek koji je četvrt veka proveo u reprezentaciji, nije saznao za tu odluku iz medija. Tako je barem on rekao.

U najmanju ruku, postupak Teniskog saveza Srbije je sraman što Zimonjića nije obavestio zvanično o smeni. I to ide njima na dušu.

Zimonjić se oglasio saopštenjem u kojem je naveo da je znao da mu drugovi i saigrači u nacionalnom timu spremaju smenu.

Viktor Troicki do danas nije želeo da komentariše Zimonjićev gest, ali je u Jutarnjem programu Nove, istakao da je nekadašnji najbolji dublaš sveta, baš od njega čuo da postoji mogućnost da se kandiduje za selektorsko mesto.

- Nije se to dugo krčkalo, dogovor je bio između igrača da se dogodi smena. Igrači su me podržali i dogovorili se, kada sam to saznao, javio sam odmah bivšem selektoru Zimonjiću da postoji mogućnost da se kandidujem, tako da je to od mene čuo direktno - rekao je Troicki.

Tu Viktor nije stao, već je dodao:

- Kasnije smo se svi sastali sa njim i obrazložili mu zašto igrači žele smenu i zašto se sve ovo dešava. Zaista mi je ogromna čast, ali i velika odgovnost što imam podršku igrača. Nisam planirao da će se to desiti tako brzo, tokom profesionalne karijere, ali se desilo na inicijativu saigrača iz reprezentacije. Vidim u njima ogromnu perspektivu, možemo opet do najvećih uspeha i u Dejvis kupu i u ATP kupu. Ako su zdravi, opet možemo do titula.

Pismo Nenada Zimonjića prilično je uzburkalo tenisku javnost.

- Pa, ja sam iznenađen njegovim pismom. Obavestio sam ga ja prvi i sve mu je na vreme rečeno od strane igrača. Znao je sve. Zahvalio bih se upravnom odboru Teniskog saveza Srbije koji je podržao moju kandidaturu i izabrao me za selektora. Meni je ovo sve izazov, uvek sam davao sve od sebe u reprezentaciji. Uvek sam najbolje igrao za Srbiju, nadam se da će tako biti i dalje, imam bitnu ulogu ali su igrači najvažniji jer oni pobeđuju. Davaću im savete i podršku, kao i do sada, i pokušaću da prenesem iskustvo koje imam - zaključio je Troicki.

Zimonjićevi bivši saigrači imaju pravo na motive kojim su se vodili kada su odlučili da smene Nenada. Imaju i pravo na to da misle da će Troicki biti bolje rešenje na klupi. I sa njihove strane ne postoji ništa sporno. Jedino loše u ovoj situaciji je što Teniski savez i dalje ćuti. U Savezu imaju maksimalno pravo na svoju procenu ko je bolje rešenje za selektorsko mesto, ali ljudski je obavestiti nekoga da više ne obavlja selektorsku dužnost. EPA;

Zimonjić je zbog svega učinjenog zaslužio poštovanje Saveza koje je ovoga puta izostalo. Glavno je pitanje - zbog čega?

Ono što takođe možemo pročitati između redova Zimonjićevog saopštenja je da se oseća kao da je od bivših drugova dobio nož u leđa. I sada se postavlja pitanje, da li su oni stvarno tako dobri drugovi za kakve se izdaju? Ili nam nešto godinama prećutkuju...

Blic.rs

Komentari