HRVATSKI DESNIČARI NAPALI PROSINEČKOG, IVANIŠEVIĆA, RAĐU...! Smeta im što govore dobro o Srbima i sa nostalgijom se sećaju Juge!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HRVATSKI DESNIČARI NAPALI PROSINEČKOG, IVANIŠEVIĆA, RAĐU...! Smeta im što govore dobro o Srbima i sa nostalgijom se sećaju Juge!

Brojni desni hrvatski portali ustremili su se na hrvatske sportiste koji poslednjih dana sa dozom nostalgije govore o Jugoslaviji ili navode bilo kakvu dobru stranu te države, odnosno srpsko-hrvatskih odnosa.

Tako uticajni portal "Narod" ostrvio na enisera Gorana Ivaniševića, danas jednog od trenera najboljeg srpskog sportiste svih vremena Novaka Đokovića.

Ivaniševićeva izjava da Hrvati i Srbi govore isti jezik izazvala je veliku nelagodu na desnom polu hrvatskog društva.

U komentaru portala "Narod", Ivanišević je upozoren da to jeste sličan, ali nije isti jezik.

U tekstu-kritici autor je napisao da niko nema prava da se "nakon Blajburga, Golog otoka, Vukovara, Škabrnje, Srebrenice... seća sa nostalgijom te razbojničke tvorevine, nastale u zločinu i skončale u zločinu".

"U poslednje vreme, deo hrvatskih sportista, srećom ogromna manjina, nariče za Jugoslavijom, među njima su Dino Rađa, Goran Ivanišević, Robert Prosinečki...", navodi portal i poredi Jugoslaviju sa nacističkom ustaškom Nezavisnom Državom Hrvatskom /NDH/.

"Svesno ili nesvesno, ti ljudi, kada o Jugoslaviji govore sa ogromnom dozom romantizma, šire govor mržnje. Naime, zamislite da neko sa toliko ljubavi govori o NDH?", navedeno je komentaru, koji prenose i neki drugi portali.

U tekstu se Jugoslavija poredi sa "ogromnim koncentracionim logorom smrti".

U komentaru se odbacuju tvrdnje prozvanih hrvatskih sportista da bi Jugoslavija, da je opstala, danas bila strah i trepet u sportu, te osvajala razne titule.

"Da je Jugoslavija opstala Hrvatske ne bi bilo. Zar to nije dovoljan razlog da Jugoslavije nema? Niti bi, na kraju krajeva, Kostelići i mnogi slični njima izborili svoje mesto pod tim jugoslovenskim suncem", navodi se u tekstu.

Ivanišević je minulog vikenda u Beogradu govorio o hrvatskom i srpskom sportu, poslušajte.

Mondo.rs

Komentari