FERARI SE VRATIO, BRUTALNA DOMINACIJA U BAHREINU! Mercedes i Red Bul sada znaju sa čime se suočavaju!

    foto: Pixabay
    Podeli
  • FERARI SE VRATIO, BRUTALNA DOMINACIJA U BAHREINU! Mercedes i Red Bul sada znaju sa čime se suočavaju!

Šarl Lekler, vozač Ferarija, slavio je u trci za Veliku nagradu Bahreina na startu šampionata Formule 1.

Nova era, novi pravilnik, novi poredak u Formuli 1 – odmah pobeda Ferarija uz spektakularan nastup Leklera koji je maltene od prvog do poslednjeg kruga bio na prvom mestu.

Na startu trke nije bilo previše uzbuđenja kada pričamo o vodećim vozačima, ali smo zato videli fantastičan potez Kevina Magnusena koji je sa sedme pozicije skočio na petu, dok je Valteri Botas imao loš start i problem sa bolidom.

Još neko je prilično razočarao na startu, a taj neko je Meklaren. Od Landa Norisa i Danijela Rikarda smo očekivali mnogo, a nismo dobili ništa i posle nekoliko krivina bili su poslednjeplasirana dva vozača u Bahreinu.

Red Bul je takođe silovito krenuo, ali oni nisu povukli prvi potez, već je to bio Mercedes kada je poslao Luisa Hamiltona na zamenu pneumatika pre nego što su ostali i pomislili da to urade.

Mercedes je dobio tvrdi set guma, Hamilton izgubio dosta vremena, a ostali priredili spektakl, jer gotovo da nije bilo krivine gde trkanja nije bilo. Zaista spektakularna vožnja i moramo pohvaliti i Alfa Romeo i Alfa Tauri i pogotovo Has, ali i Alpinu.

Sredina tabele odavno nije bila ovako ujednačena i publika je i te kako imala šta da vidi.

Tamo negde u 17. krugu, Maks Fertsapen i Šarl Lekler pružili su bitku za pamćenje – DRS, rano i kasno kočenje i mnogo nadmudrivanja i čak tri promene na čelu u tri uzastopna kruga.

Ovo je sve što smo i želeli da vidimo... Nakon svega toga videli smo i taktička nadmudrivanja i čak tri odlaska u boks vodećih vozača, što nije bila praksa prethodnih godina, ali i to je nagoveštaj nove ere u koju smo ušli.

Alonso je takođe pokazao zube u nekoliko navrata, opet se pojavila Alfa, da bismo na manje od 10 krugova pre kraja imali veliku dramu. Zapalio se bolid Pjera Gaslija i prouzrokovao izlazak vozila bezbednosti.

Tu se drama nije zaustavila. Po odlasku vozila bezbednosti u garažu, usledio je prvo veliki problem za Maksa Ferstapena i aktuelni šampion zbog problema sa agregatom ne završava trku.

Da stvari budu još crnje, da još crnje, postarao se i drugi Red Bul za čijim je volanom sedeo Serhio Peres i on se ugasio na startu poslednjeg kruga, pa je Red Bul od sjajnog starta došao do katastrofe za jako kratko vreme.

Na kraju, dupla pobeda Ferarija gde je Lejkler gotovo od prvog kruga bio u vođstvu, a na drugom mestu završio je Karlos Sajnc, dok je treći bio Luis Hamilton iz Mercedesa.

B92.net

Komentari