UPRAVE ZVEZDE I PARTIZANA SRAMOTE SRPSKI FUDBAL! U grobu se prevrću i Rajko Mitić i Stjepan Bobek zbog gnusota i mržnje koju raspiruju "šefovi" večitih!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • UPRAVE ZVEZDE I PARTIZANA SRAMOTE SRPSKI FUDBAL! U grobu se prevrću i Rajko Mitić i Stjepan Bobek zbog gnusota i mržnje koju raspiruju "šefovi" večitih!

Srbija je odavno potonula u blato primitivizma, ali to što rade rukovodstva, bolje reći pojedinci, fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana u ovoj godini je bruka i sramota prvo za njih a posle i za srpski fudbal, narod Srbije i navijače koji u neverici sve ovo slušaju i gledaju.

Kulminacija se dogodila pre, za vreme i posle derbija. Meč je prošao u skromnom, da kažemo slabom fudbalu (1:1), ali su zato optužbe posle njega bile jače od same najave od koje se pravim navijačima oba tima pomalo i gadilo. Pamfletiranje saopštenjima, optužbe sa skrivenim porukama a bez konkretnih (ne)dela, postali su model upravljanja Zvezdom i Partizanom, ali bez odgovornosti uprava. Polaganja računa narodu za stotine miliona koje su ušle u kasu a za proizvod imaju minuse od po 32 miliona evra. Ali, da krenemo hronološki...

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić nije propustio da izađe na neku televiziju pred derbi a posle ulaska u Ligu Evrope (do tada bio i medijskom egzilu), kako bi veličao urađeno a ponizio Partizan. I sve to u lakoj salonskoj priči "što bismo se mi bavili njima" da bi zabadao nož u džigericu rivala rečenicom koju njegova funkcija nikad ne sme da izgovori javno "oni se bore u rangu sa Radničkim, Vojvodinom i ostalima".

A, onda tek brukanje i sa druge strane jer tekst na klupskom sajtu "Eto nama dodatne inspiracije", koji zvanično mogu da vide svi na planeti, nije ništa drugo do isto tako nisko, neinteligentno prodavanje magle na konto izjava Zvezdana Terzića na nekoj televiziji. Pričaju o BSK-u i OFK Beogradu, o Štazi vremenu Dinamu iz Berlina, nekim derbijima, penalima u korist rivala, poslednjim titulama... I sve u stilu "mi smo najbolji, ne dozvoljava nam Zvezda da pobedimo Novi Pazar". Sve ti to trebalo da "loži" nekog, igrače valjda, jer navijača neće biti na stadionu.

Pa, ima li mozga neko u Humskoj da kaže da klupski sajt nije poligon za spinovanje istine i pravdanje rukovodstva već je slika i prilika kluba, mesto na kome navijači crno-belih mogu da se informišu. Da se informišu. A ne da budu dezavuisani jednostrano, kao što i na drugoj strani pojedinci iz uprave Zvezde jednostrano pokušavaju da preprave istoriju kao da je od njih sve počelo, a ne davne 1945. I da spinuju istoriju, istinu. Isto kao i Partizan, isto kao i sveznajući oligarh koji nam sa prvim saborcima bruka Srbiju gde stigne.

A, onda derbi, lažni osmesi u VIP loži, svi na gomili i uglavnom bez maske. Generalni direktori Zvezdan Terzić i Miloš Vazura prijatelji i bez maske, rekli bismo tu su da sve prođe mirno. Avaj, "specijalni gosti" uprave Partizana vređali su delegaciju Crvene zvezde, što je proizvelo i reakciju. Opet se sve svodilo na optužbe, "pozive telefonom sa određenog mesta", ponižavanje, uvrede...

Gde su vam respekt, fer-plej, koje su decenijama gradile mnoge generacije? Gde su vam samokritika, realnost, da se kaže "da, za vreme 'te i te' vlasti Partizan je radio šta je hteo jer je država stajala iza njega a za vreme 'ove i ove' vlasti Zvezda radi šta hoće jer je pastorče politike"? Da li vam ovo ponašanje naređuje svemogući oligarh ili ste sami to postali jer vas znamo i iz drugih, normalnijih vremena, kad ste propagirali fer-plej i niste bili bahati milioneri? I kad ste govorili o fudbalu realno. A, ne optužbama pokrivali jad i bedu od loptanja. I svog (ne)rada.

Pa, u grobu se prevrću čika Rajko Mitić i Stjepan Bobek na sve gnusote koje rade pojedinci iz dve uprave koje samo raspiruju mržnju, šuruju sa navijačima i blate jedni druge neistinama jednim prizemnim vokabularom bez obzira na sve diplome koje imaju.

Direktno.rs

Komentari