ZVEZDA ILI PARTIZAN, KO ĆE BITI PRVI?! EVO SA KIM VEČITI IGRAJU DO KRAJA ... Onda sledi plej-of i odluka o prvaku!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • ZVEZDA ILI PARTIZAN, KO ĆE BITI PRVI?! EVO SA KIM VEČITI IGRAJU DO KRAJA ... Onda sledi plej-of i odluka o prvaku!

Kreće drama. Do kraja Superlige će se za titulu boriti Crvena zvezda i Partizan, dva tima koja su posle 27. kola izjednačena po broju bodova na tabeli posle preokreta protiv Metalca.

I jedni i drugi imaju 72 poena na tri kola pre plej-ofa. Zbog bolje gol razlike su crno-beli na vrhu i pored kiksa protiv Napretka, ali se sve to menja pred start doigravanja. Pod uslovom da i jedni i drugi i u 30. rundi budu sa istim brojem bodova.

Ako i tada situacija bude identična onda će crveno-beli preuzeti prvo mesto. Razlog tome je pravilnik po kom se tada ne računa gol-razlika već međusobni skor. U Humskoj je bilo nerešeno (1:1), a na "Marakani" je domaći tim slavio (2:0) i to bi timu Dejana Stankovića donelo i prednost domaćeg terena u trećem derbiju u plej-ofu.

Teško je reći, biće neizvesno do kraja

Do tada će Stanojević i Stanković imati tri meča, dakle u opticaju će biti devet bodova. Ovako izgleda raspored dva tima pre doigravanja.

Partizan gostuje Radniku u Surdulici, pa dočekuje TSC i onda gostuje Čukaričkom. Sa druge strane Zvezda igra kod kuće protiv Kolubare, pa ide u Niš na duel sa Radničkim i onda dočekuje Radnički 1923 koji sa klupe vodi Nenad Lalatović.

Treba dodati i da posle utakmica 28. kola sledi i mala pauza zbog reprezentativnih obaveza, pa će se takmičenje nastaviti u aprilu.

Mondo

Komentari