FORMULA 1 NA NOGAMA, HAMILTON SVE DALJE OD STAZE! Ne miri se sa titulom Verstapena, FIA ga "moli", Britanac za sada...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FORMULA 1 NA NOGAMA, HAMILTON SVE DALJE OD STAZE! Ne miri se sa titulom Verstapena, FIA ga "moli", Britanac za sada...

Sedmostruki prvak Formule 1 Luis Hamilton veoma je razočaran razvojem događaja na poslednjoj trci prethodne sezone – Velikoj nagradi Abu Dabija. Britanac je u poslednjem krugu poslednje trke izgubio naslov prvaka, a šef Mercedesa Toto Volf izjavio je da Hamilton ne zna da li će i u narednoj sezoni voziti u F1 dok ne vidi rezultate istrage u vezi sa poslednjom trkom.

Titulu je u UAE osvojio Maks Ferstapen iz Red Bula, a čelnici Mercedesa zamerili su direktoru trke Majklu Masiju da nije ispravno primenio pravila u vezi sa bezbednosnim vozilom koje je bilo na stazi posle udesa u kojem je u zid udario Nikolas Latifi.

Kako prenosi BBC, FIA je svesna Hamiltonovog nezadovoljstva i lansirala je istragu pre svega kako bi ponovo povratila poerenje sedmostrukog prvaka.

Novi predsednik FIA Mohamed Bin Sulajem rekao je da je pet dana pošto je izabran na tu funkciju kontaktirao sa Hamiltonom, ali da konkretnih razgovora nije bilo.

„Mislim da Hamilton još nije 100 odsto spreman da odgovori. Ne krivimo ga, razumemo njegovu poziciju“, izjavio je novi predsednik FIA.

Čitav mesec je prošao od trke za VN Abu Dabija, a FIA je u izjavi priznala da su neki događaji iz završnice sezone ukaljali ugled F1. BBC se poziva na svoje izvore prema kojima je i pozicija Majkla Masija veoma poljuljana.

Treba naglasiti da Hamilton ima ugovor do 2023. godine sa Mercedesom, a da će mu u 2022. timski partner biti Džordž Rasel, pošto je Valteri Botas otišao u Alfa Romeo. Ukoliko dođe do toga da Hamilton ne želi više da se takmiči, ne postoji vozač koji je jasan izbor za njegovu zamenu.

SK

Komentari