MERCEDES I HAMILTON NAJZAD IMAJU KONKURENCIJU, RED BUL NAPRAVIO TIM ZA TITULU! Peres seda u "Crvenog bika”!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • MERCEDES I HAMILTON NAJZAD IMAJU KONKURENCIJU, RED BUL NAPRAVIO TIM ZA TITULU! Peres seda u "Crvenog bika”!

Austrijska ekipa je potvrdila dolazak Meksikanca. Serhio Peres je od danas novi vozač Red Bula, potvrdila je austrijska ekipa Formule 1.

Meksikanac stiže u tim austrijskog milijardera hrvatskog porekla Ditriha Matešica iz Rejsing Pointa u kom je proveo punih sedam sezona. Prvih pet godina ta ekipa je nastupala pod nazivom Fors Indija.

- Red Bul potvrđuje da će Serhio Peres biti u timu, uz Maksa Ferstapena, za narednu sezonu Formule 1 - navodi se u saopštenju "Crvenog bika".

Popularni "Čeko" je nedavno ostvario svoju prvu pobedu u F1 karavanu i to posle 190. starta po čemu je postao rekorder

U Red Bulu će zameniti Britanca Aleksa Albona koji svojim vožnjama ipak nije uspeo da zadrži mesto i sledeće sezone će biti test pilota i rezervnog vozača ekipe.

- Izuzetno sam zahvalan timu Red Bula što mi je pružio šansu da vozim za njega u 2021. godini. Prilika da vozim za tim koji konkuriše za šampionsku titulu je nešto čemu sam se nadao od kad sam se priključio Formuli 1. Ponosam sam što ću voziti za Red Bul, uz Maksa - rekao je Peres.

- Možete biti sigurni da ću biti maksimalno koncentrisan. Tu sam da pomognem timu da se bori za titulu - završio je meksički vozač.

Espresso.rs

Komentari