NAJZAD! FERSTAPEN ODUVAO HAMILTONA I MERCEDES I SPASAO FORMULU 1! Maks pokorio Monako i preuzeo vrh!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NAJZAD! FERSTAPEN ODUVAO HAMILTONA I MERCEDES I SPASAO FORMULU 1! Maks pokorio Monako i preuzeo vrh!

Maks Ferstapen, vozač Red Bula, pobednik je Velike nagrade Monaka - pete trke ovogodišnjeg izdanja Formule 1.

Holanđanin je drugi put ove sezone slavio, a kako je branilac titule Luis Hamilton završio na tek sedmom mestu, preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu, te sada ima pet bodova više - 105 naspram 100.

Red Bul ima lidera u ukupnom poretku prvi put od 2013. godine i u nastavku sezone očekuje nas velika borba između Ferstapena i Hamiltona.

Iz Mercedesa želeće što pre da zaborave na ovu trku jer je Valteri Botas morao da odustane, a Hamilton nije napredovao nijednu poziciju od početka pa do kraja trke.

Ferstapen je prvi put u karijeri preuzeo vrh tabele, a do pobede je došao odličnom vožnjom i što je najvažnije još boljom taktikom koju su sproveli iz Red Bula.

Isto se ne može reći za Mercedes i Hamiltona koji su, čini se, prerano otišli u boks i jednostavno bolid nije imao snagu da prestigne Pjera Gaslija i ostale koji su se nalazi ispred Britanca.

Drugi je završio sjajni Karlos Sainc iz Ferarija, a podijum je kompletirao Lando Noris iz Meklarena. Četvrti je završio Serhio Peres, peti Sebastijan Fetel, a šesti Pjer Gasli.

Prvih deset kompletirali su pomenuti Hamilton, Lens Strol, Esteban Okon i Antonio Đovinaci.

Naredna trka Formule 1 vozi se šestog juna u Azerbejdšanu.


Komentari