BOMBA U ITALIJI, MURINO PREUZIMA ROMU! Vučica potvrdiila dolazak posebnog, nada se da će Žoze ponoviti priču iz Intera!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • BOMBA U ITALIJI, MURINO PREUZIMA ROMU! Vučica potvrdiila dolazak posebnog, nada se da će Žoze ponoviti priču iz Intera!

Portugalski trener Žoze Murinjo, suprotno očekivanjima u fudbalskom svetu, već ovog leta preuzima novi klub!

Biće to povratak iskusnog trenerskog vuka u Italiju, pošto je napravio dogovor sa Romom! Ovo je na zvaničnom klupksom sajtu i profilima na društvenim mrežama potvrdio klub iz Rima.

Italijanski tim već danima traži potencijalno rešenje za klupu naredne sezone, pošto eksperiment sa Paolom Fonsekom koji je stigao iz Ukrajine nije uspeo. Bivši trener Šahtjora doživeo je debakl u prvom meču polufinala Lige Evrope, što je bila kap koja je prelila čašu, jer ni rezultati u Seriji A nisu sjajni ove sezone.

Zato je Vučici bilo potrebno nešto drugo.

To donosi Murinjo, koji je nedavno smenjen u Totenhemu, a već ima bogato iskustvo širom kontinenta. Između ostalog, radio je i u Italiji, gde je njegovo remek-delo Inter koji je vodio do triplete. Pitajte koga god hoćete, pa i njega samog, to su bile najbolje trenerske godine Portugalca!

Tokom bogate trenerske karijere kontroverzni Murinjo vodio je Benfiku, Uniao Leiriju, Porto, Čelsi, Inter, Real Madrid, ponovo Čelsi, pa Mančester junajted i Totenhem. Iako mu je reputacija danas dosta niža nego u većem delu trenerske karijere, i dalje u njemu ima ''vatre'' kada je trenerski posao u pitanju.

Mediji

Komentari