BORUSIJA PRODALA HALANDA SITIJU, PA DOVELA JOŠ BRUTALNIJEG HALANDA! Ima 20 godina, reprezentativac Nemačke, brz kao munja...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BORUSIJA PRODALA HALANDA SITIJU, PA DOVELA JOŠ BRUTALNIJEG HALANDA! Ima 20 godina, reprezentativac Nemačke, brz kao munja...

U istom danu, kada je potvrđeno da će Erling Haland potpisati ugovor sa Mančester sitijem, Borusija Dortmund je potvrdila angažovanje momka koji bi trebalo da bude zamena. "Milioneri" su ozvanili transfer Karima Adejemija iz RB Salcburga!

Zvanično, 20-godišnji Adejemi je potpisao ugovor do 2027. godine, a prema informacijama iz Nemačke, Dortmund je za njegov transfer platio oko 35 miliona evra. Bio je na meti Barselone, pominjao se i Bajern Minhen, ali je on odavno imao dogovor sa Dortmundom.

U dresu Salcburga je postigao 33 gola, uz 23 asistencije na 92 utakmice. Podsetimo, i Haland je stigao u Dortmund iz Salcburga, pa se možda istorija ponovi.

- Posle Zilea i Šloterbeka, dobili smo još jedno uzbudljivo pojačanje u vidu Karima Adejemija. U pitanju je momak koji izuzetno poštuje ovaj klub, srce mu još od mlađih dana kuca crno-žutim bojama i odbio je nekoliko jakih ponuda kako bi igrao za Borusiju Dortmund.

Njegova brzina i snalaženje u gol situacijama su impresivni. Iako ima 20 godina poseduje izuzetan fudbalski i atletski kvalitet, uz ogroman prostor za napredak u budućnosti - kazao je sportski direktor Milionera Sebastijan Kel o momku kome je otac Nigerijac, a majka Rumunka.

Ali je i novopečeni reprezentativac Nemačke. Igrao je protiv Jermenije, Rumunije i Makedonije u evropskim kvalifikacijama za Mundijal i već je upisao po gol i asistenciju.

24sedam

Komentari