ČELSI IMA NOVOG ŠTOPERA, MAĐAR ATILA STIŽE NA STANFORD BRIDŽ! Ako ima "A" od brutalnog imenjaka, Tuhel je dobio igračinu!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • ČELSI IMA NOVOG ŠTOPERA, MAĐAR ATILA STIŽE NA STANFORD BRIDŽ! Ako ima "A" od brutalnog imenjaka, Tuhel je dobio igračinu!

Nije baš s neba pa u rebra, jer pominjalo se prethodnih nedelja da je Čelsi ozbiljno zagrizao, ali da će posao tako brzo biti dogovoren malo ko je očekivao. A mediji na Ostrvu odreda tvrde: Atila Salai (23) će s prvim danima januarskog prelaznog roka stići na Stamford Bridž!

Mađarski defanzivac od januara igra za Fenerbahče i doskora je bio gotovo anonimus. Počeo je u Vašašu, kao 15-godišnjak otišao u Austriju (bečki Rapid), da bi prve seniorske minute zabeležio u Mezokevešdu, u domovini. Na leto 2019. godine kupio ga je kiparski Apolon (400.000 evra) i posle godinu i po dana preprodao Turcima za 2.000.000.

Tek tada je šira fudbalska javnost čula za ovog momka.

Na današnji dan, posle nepunih godinu dana u Istanbulu situacija je sledeća: Atila Salai ima tržišnu vrednost od 11.000.000 evra i Englezi pišu kako je Tomas Tuhel ugovorio njegov dolazak u London za, ali za značajno veću cifru. Navodno, Fener će inkasirati 23.400.000 evra!

I to nije sve. Koliko se nemačkom stručnjaku dopada korpulentni štoper, odnosno njegov potencijal, govori i ugovor koji će uskoro potpisati. Prema istim izvorima radi se o šestogodišnjoj saradnji vrednoj 4.000.000 evra po sezoni?!

Mada defanzivna linija Čelsija ove sezone deluje zaista dobro (samo četiri primljena gola u prvih 11 utakmica Premijer lige, od čega dva sa bele tačke), daleko od toga da Tuhel nema razloga da brine po tom pitanju. Vremešnom Tijagu Silvi na leto ističe ugovor i on sigurno odlazi, pregovori oko nastavka saradnje sa Antonijom Ridigerom u totalnom su ćorsokaku, a nije najjasnija situacija ni oko Andreasa Kristensena. Danac u januaru takođe ulazi u finalnih šest meseci saradnje i mada je nedavno poručio navijačima da ne treba da brinu, činjenica da od januara može u pregovore s drugim klubovima tera Tomasa Tuhela da razmišlja unapred.

Atila Salai je očigledno rezultat svega toga.

Čitav posao ubrzava činjenica da su turski klubovi u velikim gubicima, a Fener je predvodnik sa navodnim minusom od čak 600.000.000 evra.

Mozzartsport

Komentari