DESET VRHUNSKIH ZVEZDA U JANUARU MENJA KLUB! Bejl, Eriksen, Rodrigez, Vilijan, Kavani samo su neki od njih! TU JE I SRBIN NEMANJA MATIĆ!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • DESET VRHUNSKIH ZVEZDA U JANUARU MENJA KLUB! Bejl, Eriksen, Rodrigez, Vilijan, Kavani samo su neki od njih! TU JE I SRBIN NEMANJA MATIĆ!

Januarski prelazni rok upravo je počeo, a ovde ćemo nabrojati deset fudbalera koji će gotovo sigurno promeniti klub ove zime. U prvom redu gledamo igrače kojima aktualni ugovor ističe po završetku aktualne sezone, što znači da već ovog meseca mogu i službeno dogovoriti besplatan transfer, te se priključiti novom klubu na leto.

Međutim, ima tu igrača kojima ugovor ističe tek za godinu ili dve, ali zbog manjka minutaže, neslaganja s trenerom, upravom i navijačima ili nečeg trećeg žele promeniti sredinu već u narednih nekoliko dana.

GERET BEJL


Velšanin je sada već neko vreme u nemilosti navijača Real Madrida, a za to je ponajprije sam kriv. To što je stavio kao prioritet golf umesto Reala, kako je stajalo na zastavi kojom se pokrio nakon uspešnog završetka kvalifikacija za Evro s reprezentacijom, definitivno su uništile njegov odnos s pristašama Los Blankosa.

Još prošlog leta za njega su se jagmili kineski klubovi, kao i oni sa Bliskog istoka, ali sada su se s njim počeli povezivati i Mančister Junajted, kao i njegov bivši klub Totenhem. Ko zna, možda ponovno – kao i na leto – prelomi i ostane na Santiago Bernabeuu, ali sumnjamo da trener Zinedin Zidan želi nezadovoljstvo u svlačionici i na tribinama.

HAMES RODRIGEZ


Slična priča kao i sa Bejlom, minus nesuglasice s navijačima. Nakon povratka iz Bajerna hteo se izboriti za minutažu u Kraljevskom klubu, ali Zidan je neumoljiv.

Kolumbijac je u drugom planu, a interes za nejga već je pokazao Karlo Ančelotti, koji ga želi dovesti u Everton. Prema napisima ostrvskih medija, Karamele drže 'pol-poziciju' i glavni su favoriti za dovođenje ofenzivnog veznjaka.

VILIJAN

Brazilcu uskoro ističe ugovor, tačnije po završetku aktualne sezone, a njegovo odgađanje produženja upućuje na to da gleda prema drugim 'udavačama'. Po završetku aktualne sezone napuniće 32 godine i pitanje je koliko ga Frank Lampard ima u dugoročnim planovima na Stamford Bridžu.

U prošlom prelaznom roku Barselona je bila vrlo blizu angažiranja ovog klrilnog napadača, ali kada su prodali Azara i usput 'pokupili' zabranu kupovine igrača, stopirali su taj transfer. Čini se da je došlo njegovo vreme za oproštaj s londonskim 'plavcima'.

OLIVIJE ŽIRU

Baš poput saigrača mu, i Žiru je već dobrano zakoračio u četvrto desetleće svog života. Da stvar bude lakša po pitanju odluke o napuštanju kluba, Francuz je pao ne u drugi, nego u treći plan kod Frenka Lamparda i samo je pitanje gde će otići. Italijanski mediji već su ga preselili u Inter, s kojima je navodno već dogovorio uslove saradnje. To još nije službeno pa ćemo tek videti ovih dana jesu li italijanski mediji revnosno odradili svoj posao.

KRISRIJAN ERIKSEN


Ovde više nema dileme. Danac definitivno diže sidro, iako je njegov saigrač kojem je takođe aktualni ugovor isticao po završetku ove sezone, ipak produžio ugovor. Eriksen se neće povesti primerom Tobija Alderveirelda, on ne krije da je njegova želja Real Madrid, a sve je izglednije kako će se to i dogoditi.

Jedini problem je što Zindin Zidane prvenstveno želi dovesti Pola Pogbu pre njega, tako da će morati biti strpljiv sve dok se Los Blankosi u potpunosti ne posvete samo njemu.

EDINSON KAVANI

Urugvajskom napadaču, takođe, ugovor ističe u junu, a kako smo ranije preneli u decembru, dobro upućeni Gianluca Di Marzio je doneo vest kako je Urugvajac već dogovorio dolazak u madridski Atletiko.

S obzirom na to da Rojiblankosi žele dovesti i Paka Alkasera, treba tek videti za koga će se odlučiti jer će Vandu Metropolitano gotovo sigurno napustiti samo Diego Kosta.

DANI OLMO


Jasno je sada već svima – Dani Olmo ove zime naći će novi klub. Priznao je to i sam igrač u intervjuu za špansku televiziju El Chiringuito. Dinamo je svoj put u Ligi šampiona okončao, a ostanak u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi još šest meseci bila bi čista stagnacija. Ranije ove sezone službenu ponudu poslala je Borusia Menhengladbah, ali nakon fenomenalnih partija Španca u najelitnijem evropskom klupskom natjecanju ove jeseni, neće biti i poslednja.

Štaviše, druga službena ponuda već je stigla u Maksimirsku 128 i to od njegovog matičnog kluba Barselone. Hoće li se 21-godišnji Dani vratiti na Kamp Nou to još ne znamo, ali znamo definitivno da je odigrao poslednju utakmicu na Maksimiru.

PEDRO

Još jedan igrač Čelsija našao je mesto na ovom popisu. Nismo se ni okrenuli, Španac je već došao do 32. godine života, a na leto će mu doći 33. svećica na rođendansku tortu. On je označen viškom u Londonu i sve je izvesniji njegov povratak u domovinu.

Rekao je da mu je želja vratiti se u Barselonu, ali pitanje je koliko Blaugrana razmišlja uopšte o njemu. On već ove zime može dogovoriti besplatan transfer po završetku sezone, a to će se praktički sigurno dogoditi.

DRIES MERTENS

Belgijac je došao u nemilost predsednika Aurelija de Laurentisa. Razlog je naravno pobuna igrača koju su predvodili on i Lorenco Insinje. Kao šlag na tortu je i činjenica da mu ističe ugovor po završetku aktualne sezone, stoga će on sigurno pronaći novi klub već ovog meseca.

Već smo pisali kako su velik interes za njega pokazali Inter i Borusija Dortmund, iako su Nemci sada rešili pitanje napadača dovođenjem Erlinga Brauta Halanda. Milan se čini kao sledeća destinacija omalenog, ali neugodnog Mertensa.

HOZE KALJEHON

Kao i njegov suigrač iz Napolija, i Špancu aktualni ugovor traje do juna 2020. godine. Njemu su 32 godine tako da je i on daleko od vrhunca svoje karijere, ali i dalje ima baruta u njegovim nogama.

Zanimljivo, ove zime bi mogao promeniti klub kao i njegov brat Huanmi je na Staru godinu potpisao za niželigaša Marbelju. Hoze se ipak nada igranju na najvišoj razini ili barem potpis unosnog ugovora na nekoj fudbalskoj egzotičnoj destinaciji.

Ovo je bio naš izbor desetorke koja će praktički sigurno pronaći novi klub ove zime, bilo da će preći baš ovog januara ili će ovog meseca samo potpisati, a zaigrati tek na leto. Osim ove desetorke, mnogo je tu vrlo zanimljivih igrača kojima ugovor ističe za šest meseci, a njih ćemo još samo nabrojati, uz napomenu da se Luki Modriću automatski produžuje ugovor za još godinu dana zbog tačke u klauzuli koja mu to omogućuje zbog osvajanja Zlatne lopte prošle godine.

Luka Modrić (Real Madrid)

Ryan Fraser (Bournemouth)

Thomas Meunier (PSG)

Eric Bailly (Man. Utd)

Nemanja Matić (Man. Utd)

Mario Gotze (B. Dortmund)

Giacomo Bonaventura (Milan)

Jan Vertonghen (Tottenham)

Blaise Matuidi (Juventus)

Artem Dzyuba (Zenit)

Layvin Kurzawa (PSG)

Charles Aranguiz (Bayer Leverkusen)

Josip Iličić (Atalanta)

Nacho (Real Madrid)

David Silva (Manchester City)

Fernandinho (Manchester City)

Ever Banega (Sevilla)

Benjamin Stambouli (Schalke)

Adam Lallana (Liverpool)

Aleksandar Kolarov (Roma)

Ezequiel Garay (Valencia)

Adil Aouchiche (PSG)

John Lundstram (Sheffield United)

Omar Elabdellaoui (Olympiacos)

Germanijak.hr

Komentari