MESI VEĆ ZARADIO ZA PSŽ 140 MILIONA DOLARA I TO SAMO OD DRESOVA! Šta reći, dovođenje Argentinca je posao veka za Parižane!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MESI VEĆ ZARADIO ZA PSŽ 140 MILIONA DOLARA I TO SAMO OD DRESOVA! Šta reći, dovođenje Argentinca je posao veka za Parižane!

Saga o Mesijevom prelasku iz Barselone u Pari Sen Žermen još traje. Bilo je tu mnogo nagađanja, emocija, pa čak i suza, ali svakako najviše – para. Nisu prošle ni dve nedelje od prelaska Leonela Mesija iz Barselone u PSŽ, a francuskom klubu se transver već isplatio samo kroz prodaju dresova u vrednosti od 140 miliona dolara, piše tamošnja štampa.

Samo nekoliko sati od dolaska Mesija na "Park prinčeva" Pari Sen Žermen je dobio preko milion novih pratilaca na Instagrama, a slična reakcija je bila kada su u prodaju pušteni njegovi novi dresovi.

Za prvih 27 minuta otkako je Mesijev dres pušten u onlajn prodaju kupljeno je 250.000 primeraka koji su prosečno koštali 160 evra.

PSŽ je navodno već prodao Mesijevih dresova u vrednosti od 140 miliona dolara. Deo tih sredstava, oko 7 miliona, zaradio je i Majkl Džordan,čiji je je brend u saradnji sa tehničkim sponzorom francuskog kluba. Konstatuje se da je to veća zarada nego što ju je imao tokom 13 od svojih 15 sezona u NBA ligi.

Izgleda da se potvrđuju prvobitne procene da će Barselona odlaskom Mesija ostati i bez značajnih finansijskih sredstava jer je proračunato da bi gubitak mogao da iznosi čak 137 miliona. Od toga, 43 miliona otpada na prodaju dresova i druge proizvode a 77 miliona na reklamne. Te cifre su već prevaziđene za samo par nedelj.

RTS

Komentari