MITAR JE NAJPLAĆENIJI IGRAČ ČEMPIONŠIPA U ISTORIJI! Na putu je da postane i najefikasniji ikad! SRBIN ZABIJA I NE MISLI DA STANE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MITAR JE NAJPLAĆENIJI IGRAČ ČEMPIONŠIPA U ISTORIJI! Na putu je da postane i najefikasniji ikad! SRBIN ZABIJA I NE MISLI DA STANE!

U engleskim medijima vodi se polemika o plati Aleksandra Mitrovića. Ne znamo da li vam je poznat ovaj podatak, ali Srbin je igrač koji je najplaćeniji u istoriji Čempionšipa. On je prošlog leta potpisao novi petogodišnju ugovor sa "Kotadžerima" vredan oko 100 000 funti nedeljno, i preskočio dosadašnje rekordere Troja Dinija i Andre Ajua koji su bili na 80 000.

Drugim rečima, Mitrovićeva godišnja plata iznosi blizu šest miliona evra po sezoni.

On taj novac otplaćuje junački, naime, ove sezone je u 16 mečeva dao 19 golova, i praktično sam drži Fulam na drugoj poziciji na tabeli. Tim iz Zapadnog Londona je pravi jo-jo, ulaze u PL i ispadaju, a Mitrović je u Čempionšipu i pre dve i po godine kada je Fulam izborio promociju dao 26 golova u 40 utakmica.

Sada je na putu ne samo da obori tu najefikasniju sezonu u karijeri, već da preskoči veliki broj igrača, recimo Li Hjuza koji je dao 31, Mareja 30, Van Hojdonka sa 29, koliko su dali Puki i Kevin Filips, na 28 su Šaon Goter, Ros MekKormak i Džordan Rouds.

Apsolutni rekorder je Gaj Vitingem sa 42 gola. Ako nastavi ovim tempom Mitrović će ugroziti ćoveka koji je u prvoj sezoni Čempionšipa, tada je to bila Liga jedan (to je prva sezona PL) dap neverovatna 42 gola za Portsmaut. "Pompeji" ne samo da nisu izborili direktnu promociju, već ni kroz plej of nisu uspeli da se domognu elite. Ni Li Hjuz sa 31 golom nije mogao da pomogne VBA početkom veka, Roversi su završili u sredini tabele. Glen Marej je pre desetak godina pogodio mrežu u Čempionšipu 30 puta za Kristal Palas, "Orlovi" su uspeli da se dokopaju PL, ali tek kroz baraž.

Legenda Sitija Šon Goater i Temu Puki su sa po 28, odnosno 29 golova slavili direktan plasman, kao i mitski Van Hojdonk koji je sa 29 golova uveo Forest u ligu, onda se posvađao oko transfera i naredne godine "Šumari" su se vratili u niži rang. Te iste godine Kevin Filip je podelio prvo mesto sa Holanđaninom, ali bez efekta po Sanderelend. Osim što su za bod ispustili direktnu promociju, oni su na Vembliju izgubili finale plej ofa za PL protiv Čarltona.

Sportske.net

Komentari