MITROGOL ČEKA POJAČANJA, A FULAM PRODAJE IGRAČE! Za Premijer ligu potreban je mnogo jači tim, ali...

    foto: FSS
    Podeli
  • MITROGOL ČEKA POJAČANJA, A FULAM PRODAJE IGRAČE! Za Premijer ligu potreban je mnogo jači tim, ali...

Kada je Aleksandar Mitrović postigao 43 gola u sezoni i Fulam vratio u Premijer ligu, ljubitelji engleskog fudbala ponadali su se da će klub iz Londona konačno oformiti tim sposoban da opstane u eliti. Za to su potrebna pojačanja, uz ostanak najbitnijih igrača i ljudi koji su izneli prethodnu sezonu, ali...

Pre nego što je počeo da kupuje, Fulam je raskidao ugovore sa iskusnim fudbalerima.

Nakon što je postalo jasno da će mladi Fabio Karvaljo završiti u Liverpulu, Fulam je povukao još četiri nepopularna poteza. Raskinuti su ugovori sa iskusnim fudbalerima, ljudima koji su godinama bili u klubu, ali za koje je procenjeno da ne mogu da pomognu u elitnom rangu engleskog fudbala.

Tako je na zvaničnom sajtu kluba saopšteno da su golman Fabri (34), defanzivci Alfi Mouson (28) i Majkl Hektor (29), kao i vezista Žan-Mišel Seri (30) slobodni igrači i tokom leta mogu da biraju klub. Verovatno im neće biti teško da to urade, jer svaki od njih ima solidnu reputaciju.

Golman Fabri je tokom karijere branio za brojne španske klubove, a bio je i u Bešiktašu iz kojeg je stigao u London. Alfi Mouson je svojevremeno bio štoper Svonsija, Majkl Hektor je promenio veliki broj klubova u karijeri i svojevrmeeno je plaćen Čelsiju skoro šest miliona evra, dok je Seri najpoznatije ime.

Nekadašnji vezni fudbaler Nice stigao je u London za čak 30 miliona evra, ali nije se to baš isplatilo. Išao je na pozajmice u Galatasaraj i Bordo, prethodne sezone odigrao čak 33 meča u Čempionšipu, a na kraju dobio čiste papire i slobodu da promeni sredinu. Za njega će sigurno biti ponuda jer je reprezentativac Obale Slonovače, a pre četiri godine se pričalo da ga žele i mnogo veći klubovi od Fulama.

On je i jedini od četvorice otpuštenih koji su bili nosioci igre prethodne sezone, ali je jasno da su i ostala trojica bili bitni u klubu - pre svega zbog iskustva. Sada je potrebno nadomestiti njihov odlazak, a kako bi Fulam bio konkurentan u Premijer ligi naredne sezone, sa pojačanjima ne sme da se promaši.

Sećamo se nekih prethodnih prelaznih rokova kada su kupovinama uspeli sebi da naprave velike probleme, a ne dobiju očekivani rezultat... Možda je rešenje da se to izbegne dolazak Nemanje Matića!

Mondo

Komentari