NEVIĐENA GLUPOST, JUVENTUS UPROPASTIO PRELAZNI ROK! “Stara dama” na putu u katastrofu, KANSELO ĆE IH SKUPO KOŠTATI!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NEVIĐENA GLUPOST, JUVENTUS UPROPASTIO PRELAZNI ROK! “Stara dama” na putu u katastrofu, KANSELO ĆE IH SKUPO KOŠTATI!

Juventus je napravio veliki posao kad je doveo Aarona Ramsija, Adriena Rabiota i Matijasa de Lihta, ali je s dva poteza u prelaznom roku i razočarao dio navijača.

Da je Juventus napravio dve pogreške ovog leta, smatra i Anthony Barbagallo, novinar portala Football Italia.

"Juventus je poznat po pametnim poslovnim odlukama, poznat je po tome što dovodi korisne igrače bez odštete i povremeno kupuje zvezde, ali u završnici prelaznog roka skrenuo je sa svog prepoznatljivog puta", piše Barbagallo i kao prvu pogrešku navodi prodaju Mose Kena.

"U tom slučaju uprava talijanskog prvaka razmišljala je kratkoročno, zanimao ju je samo novac, a ne razvoj buduće italijanske zvezde."

Drugi problem vidi u razmeni između Juventusa i Mančister Sitija. Talijanski i engleski prvak razmenili su bekove Žoaa Kansela i Danila, a Juventus je pritom za Kancela dobio i 28 miliona evra.

"To je kao da menjate Ferrari za Alfa Romeo. Prodaja 25-godišnjeg Cancela, jednog od ključnih igrača kluba, ozbiljna je pogreška. Danilo nema ni približne kvalitete kao Kancelo. Jedini valjani razlog za prodaju može biti ako Kancelo ima narušene odnose s ljudima u klubu. Portugalac je svojim karakteristikama trebao biti savršen bek za sistem novog trenera Mauricija Sarija, ali nećemo doživeti da ga vidimo u Sarriballu", piše Football Italia i navodi probleme koji stižu s Danilom.

"Navijači Juventusa mogu zaboraviti na ofanzivu koju je donosio Kancelo. Danilo će donijeti pristojnu obranu, ali u napadu ne donosi skoro ništa. Još je tri godine stariji od Kancela i samo će povećati starost ionako stare obrane, a uz sve to, Juventus je pojačao izravnog rivala u borbi za Ligu šampiona. Ako Juventus želi osvojiti Ligu šampiona, onda je razmena Cancela za rezervu prvi sastojak u receptu za katastrofu."

Sport.ba/Teleks.info

Komentari