PORTO PRELOMIO, GRUJIĆ JE NAŠ, ALI PITAJU SE KLOP I LIVERPUL! Problem je cena, Portugalci bi da Marka plate na rate!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PORTO PRELOMIO, GRUJIĆ JE NAŠ, ALI PITAJU SE KLOP I LIVERPUL! Problem je cena, Portugalci bi da Marka plate na rate!

Porto želi da i sledeće sezone u svojim redovima ima Marka Grujića. Ne bi ni srpski as imao ništa protiv da ostane na "Dragau", ali o svemu se pita Liverpul koji ga je poslao na pozajmicu među Zmajeve.

Početak Marka Grujića u Portu bio je dosta promenljiv, ali u poslednjih mesec dana Srbin igra kao preporeođen. Odigrao je sjajan meč protiv Čelsija i zadobio poverenje trenera Serža Koneseisaa. Podigao je nivo igre i u prvenstvu i postigao gol protiv Farensea. Porto ima nameru da zadrži Grujića ali problem predstavlja visoka cena od 20.000.000 evra, a to sumu Porto ne može da pokrije, posebno u doba pandemije.

Kada je odlučio da pozajmi Grujića Portu, Liverpul nije želeo da u ugovor stavi klauzulu o visini otkupa. Verovali su na Enfildu da će igrač, sa kojim imaju ugovor do 2023. godine, dobrim igrama podići cenu i doneti bivšem šampionu Engleske veliki finansijski profit. Međutim, globalna kriza uticala je na Grujićevu cenu, kao i činjenicu da Liverpul ne ostvari finansjski plan. U Portu veruju da bi mogli da izdejstvuju još jednu pozajmicu sa obaveznim otkupom ugovora.

Portugalska štampa tvrdi da će Porto na tome raditi u narednom periodu, jer smatraju da bi u narednoj sezoni visoki Srbin mogao da postane nosilac igre. Posebno, što je prošao filter zahtevnog Serža Konseisaa.

SD

Komentari