PREMIJER LIGA NA NOGAMA, ARAPI KUPUJU SLAVNI KLUB! Pretvoriće ga u novi Siti ili PSŽ! Šta će na ovo reći navijači?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PREMIJER LIGA NA NOGAMA, ARAPI KUPUJU SLAVNI KLUB! Pretvoriće ga u novi Siti ili PSŽ! Šta će na ovo reći navijači?!

Već godinama se priča o prodaji Njukasl junajteda, koji je u vlasništvu kontroverznog Majka Ešlija, a izgleda da ne postoje prepruke da u narednih nekoliko dana ode u ruke još kontroverznijeg princa Mohameda bin Salmana.

Njukasl je još prošle godine zamalo otišao u vlasništvo bogataša iz Saudijske Arabije, međutim "zapelo" je oko piraterije i emitovanja Premijer lige u toj zemlji, da bi to u međuvremenu bilo rešeno, pa tako sad problem ne predstavljaju ni brojna kršenja ljudskih prava i optužbe koje se stavljaju na teret Mohamedu bin Salmanu.

Očekuje se da kupoprodaja bude potvrđena do kraja nedelje, a sve pošto je i britanski premijer Boris Džonson popustio pod pritiskom zbog potencijalnog narušavanja odnosa dve zemlje.

Navodno, Majk Ešli je pristao da proda klub za 350 miliona evra i ubuduće će "svrake" biti praktično u vlasništvu Saudijske Arabije, a biće zanimljivo videti reakciju navijača u tom slučaju. S jedne strane Njukasl je na putu da postane znatno moćniji, a s druge strane priča se o "prljavom novcu".

Očekuje se da Saudijci ulože veliki novac u rekonstrukciju tima, pa neće biti iznenađenje ako budemo videli "bum projekat" kao što je to bio slučaj kada su bogati ljudi iz Emirata ušli u Siti ili Katara u Pari Sen Žermen.

Mondo

Komentari