SAPUNICA JE GOTOVA, MBAPE JE REALOV! Jović tek sada neće imati šanse, mora da ide dok još ima vremena...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SAPUNICA JE GOTOVA, MBAPE JE REALOV! Jović tek sada neće imati šanse, mora da ide dok još ima vremena...

Na čelnicima PSŽ-a je velika odluka: da li pustiti Francuza da ode ove zime za obeštećenje ili na leto kao slobodan igrač? Teško da će Kilijan promeniti odluku...

U Real Madridu su uvereni da će im se narednog leta priključiti napadač Kilijan Mbape, prenosi dnevnik "AS".

Francuz je navodno dao reč čelnicima "kraljevskog kluba", koji ne može da počne zvanične pregovore pre 1. januara.

Real je proteklog leta pokušavao da otkupi Mbapea od Pari Sen Žermena, godinu dana pre isteka ugovora, ali PSŽ je uporno odbijao sve ponude u nadi da će se 21-godišnji napadač predomisliti i ipak ostati u klubu.

- Kilijan je forsirao transfer prošlog leta kako bi PSŽ dobio odštetu za njegov odlazak. Bio je darežljiv, ali više ne može biti. Sad će doći kao slobodan igrač, a oni su si sami krivi za to - navodi AS reči neimenovanog Realovog čelnika.

Mbape želi da bude ključni deo velikog Realovog plana koji će od 2022. blještati pod svetlima potpuno renoviranog i modernizovanog Santijago Bernabeua.

Real mu garantuje da tu neće biti "treći točak", kao u PSŽ-u s Lionelom Mesijem i Nejmarom, nego temelj ambicioznog projekta.

Osim toga, Mbape veruje da u PSŽ-u nikad neće osvojiti "Zlatnu loptu" i da mu je za to potreban novi korak, odnosno transfer u Real.

Pre tri godine, nakon Svetskog prvenstva u Rusiji, bio je četvrti u izboru za "Zlatnu loptu", koju je osvojio Luka Modrić.

Ove godine bio je tek deveti, a nazadovanje pripisuje upravo igranju za PSŽ.

Trener Reala Karlo Anćeloti u javnosti o Mbapeu govori samo kao o "velikom igraču" i ne dovodi ga u kontekst Reala, ali AS prenosi da već pravi velike planove o strašnom napadačkom trilingu Mbape-Benzema-Vinisijus.

Na čelnicima PSŽ-a je velika odluka: da li pustiti Francuza da ode ove zime za obeštećenje ili na leto kao slobodan igrač? Teško da će Kilijan promeniti odluku...

Espreso

Komentari