"SLUČAJ SALA" OKONČAN - PILOT LETEO PREBRZO PO LOŠEM VREMENU, to je izazvalo kvar na letelici i kobno curenje ugljen-monoksida!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • "SLUČAJ SALA" OKONČAN - PILOT LETEO PREBRZO PO LOŠEM VREMENU, to je izazvalo kvar na letelici i kobno curenje ugljen-monoksida!

Odeljenje za istragu avionskih nesreća podneo izveštaj o tragičnoj smrti Emilijana Sale. Pilot Ibotson leteo prebrzo po lošem vremenu, što je izazvalo kvar na letelici, koji je prouzrokovao curenje ugljen-monoksida, stoji u izveštaju.

Više od godinu dana od tragične avionske nesreće u kojoj je stradao argentinski fudbaler Emilijano Sala, britansko Odeljenje za istragu avionskih nesreća (AAIB) podnelo je izveštaj o događajima tog kobnog 21. januara 2019. godine.

Sala je poginuo u padu aviona, kojim je leteo iz Nanta u Kardif, gde je trebalo da postane član istoimenog ostrvskog kluba, ali je letelica završila na dnu Lamanša.

Izveštaj AAIB navodi da je uzrok nesreće prebrzo letenje pilota Marka Ibotsona po lošim vremenskim uslovima, što je prouzrokovalo kvar na letelici i otpuštanje ugljen-monoksida, koji je nađen u Salinom telu.

Pretpostavlja se da je upravo trovanje ovim gasom uzrok smrti 59-godišnjeg pilota, ali njegovo telo nikada nije pronađeno.

Neposredno pre kobnog leta, Sala je prijateljima putem Votsapa poslao fotografije "pajpera", uz komentar da izgleda kao da će se raspasti.

Takođe, Ibotson je bio daltonista, nije bio obečen za noćnu vožnju, a licenca za letenje avionima sa jednim moztorom istekla je nekoliko meseci ranije.

RTS/SKAJ

Komentari