UEFA IZBACUJE REAL, BARSU I JUVENTUS NA DVE GODINE! Drakonska kazna jer se ne odriču Superlige! OVO NEĆE PROĆI BEZ ŽESTOKOG ODGOVORA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • UEFA IZBACUJE REAL, BARSU I JUVENTUS NA DVE GODINE! Drakonska kazna jer se ne odriču Superlige! OVO NEĆE PROĆI BEZ ŽESTOKOG ODGOVORA!

Vreme je za kazne, poruka je koja stiže iz Niona. Evropska fudbalska unija suspendovaće na dve godine klubove koji se ne odreknu Superlige, preneo je ESPN.

Kako navodi ugledni američki sportski medij, Uefa će se pozvati na član 51 Statuta i klubove koji zvanično ne odustanu iz Superlige izbaciti iz evropskih takmičenja.

Za takvu akciju najviše se zalaže predsednik Uefe Aleksandar Čeferin, koji želi da se kao pobednik u ovom ratu sa ”odmetnicima” dodatno dokaže i potvrdi svoju rešenost da spreči formiranje takmičenja koje bi ugrozilo supermaciju organizacije na čijem je čelu.

Prema istom izvoru, Uefa je dobila potvrdu od Arsenala, Čelsija, Mančester sitija, Mančester junajteda, Totenhema, Liverpula i Atletiko Madrida da odustaju od učešća u Superligi, dok je Inter blizu te odluke.

Postoje indicije da će i Milan slediti taj put, dok se za sada Real Madrid, Barselona i Juventus ne odriču ideje i namere da igraju novo takmičenje.

Madriđani su sinoć eliminisani u polufinalu Lige šampiona od Čelsija (2:0 u drugom meču), pa ćemo u finalu elitnog takmičenja gledati dva kluba iz Engleske, koja su prvo pristala pa ubrzo odustala od igranja u Superligi.

RTS

Komentari