JOVIĆ I PAVLOVIĆ OD STARTA, MENIG IDE NA DESNU STRANU! STANOJEVIĆ NEMA MNOGO IZBORA - ovo je tim crno-belih za rušenje Kiprana!

    foto: Fotoilustracija/FK Partizan
    Podeli
  • JOVIĆ I PAVLOVIĆ OD STARTA, MENIG IDE NA DESNU STRANU! STANOJEVIĆ NEMA MNOGO IZBORA - ovo je tim crno-belih za rušenje Kiprana!

Partizan protiv Anortozisa želi da obezbedi plasman u nokaut fazu Konferencijske lige. Meč počinje u 18.45.

Utakmica godine sledi za Partizan. I ne prvi put. Slično je bilo protiv Sočija posle remija u Rusiji, posebno je tako bilo protiv Santa Klare posle poraza u Portugalu. Sada i pobeda i remi dolaze u obzir.

Utakmica u Humskoj biće zaista biti ili ne biti za Partizan. Tačno je, crno-beli sami odlučuju o svojoj sudbini pred svojim navijačima i, iako o tome niko ne razmišlja u ekipi, ne moraju ni da pobede da bi ostvarili cilj.

Ipak, ekipa Aleksandra Stanojevića posle dva poraza i remija u prethodna tri meča u Konferencijskoj ligi želi da potvrdi ono što su mnogi posle šest bodova iz prva dva kola smatrali "završenim poslom".

Da se taj posao konačno i dovrši, Partizan će u Humskoj pokušati da ostvari, a evo kojih 11 igrača bi trebalo da se nađu u startnoj postavi crno-belih:

Među stativama će protiv Anortozisa biti Aleksandar Popović, kao što je i uobičajeno. Ni situacija u odbrani se neće mnogo menjati.

Štoperi će biti Igor Vujačić i Siniša Saničanin, dok će na levoj strani igrati Slobodan Urošević. Imajući u vidu Partizanovu želju da bude ofanzivniji, na desnom beku bi trebalo očekivati Marka Živkovića pre nego Aleksandra Miljkovića, koji je prethodnog vikenda bio starter protiv Novog Pazara.

Ipak, ono najvažnije za crno-bele biće da prvi put od meča sa Florom u Beogradu sačuvaju mrežu na evropskoj utakmici, a naročito da poboljšaju izdanje u odnosu na meč u Talinu pre nekoliko nedelja.

Ali nije da ih uopše nema. Stanojević će na raspolaganju imati najbolji tandem centralnih vezista - Saša Zdjelar i Miloš Jojić će početi meč ispred defanzivne linije i o njihovoj važnosti za igru tima nema potrebe posebno govoriti.

Ipak, nije sve idealno. Stanojević je dan pred utakmicu otkrio da Šćekić ponovo manjih problema i da nije 100% sigurno u konkurenciji za tim. Međutim, visoki Crnogorac bi sa manjom ulogom ipak mogao da se nađe na klupi ukoliko bude potrebe za njegovom rolom protiv Anortozisa.

Kao i u prethodnom periodu, najviše nedoumica oko sastava Partizana tiče se ofanzivnih pozicija. Sva tri mesta iza Rikarda Gomeša su podložna rotacijama zbog nezgodne situacije.

Lazar Marković je povredio ključnu kost protiv Flore, Bibars Natho je od ranije završio sa fudbalom u 2021. godini, a sada je povređen i Danilo Pantić. To bi na mestu iza napadača moglo da otvori prostor za Lazara Pavlovića.

U nedostatku drugih opcija, 20-godišnjak bi dobio jednu od retkih prilika od prvog minuta na evropski mečevima, dok se postavlja i pitanje na koji bok će otići Kvinsi Menig. Holanđanin sigurno počinje meč, ali ga ovog puta očekujemo sa desne strane.

Njegove najbolje partije dolazile su s tog krila, što je i Stanojević konstatovao, a to bi onda otvorilo i mesto za Nemanju Jovića na levom boku, pre nego tek odnedavno potpuno spremnog Filipa Holendera. Dakle da rezimiramo:

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Menig, Pavlović, Jović - Rikardo.

Mondo

Komentari