IDEMO ZVEZDO, HELSINKI NIJE TVOJA MERA! Ivanić, Pankov, Degenek jasni: CRVENO- BELI NEĆE PASTI NA SEVERU EVROPE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • IDEMO ZVEZDO, HELSINKI NIJE TVOJA MERA! Ivanić, Pankov, Degenek jasni: CRVENO- BELI NEĆE PASTI NA SEVERU EVROPE!

Fudbaleri Crvene Zvezde u glavnom gradu Finske odigraće revanš susret drugog kola kvalifikacija za Ligu sampiona protiv ekipe Helsinkija.

Trener Vladan Milojević poveo je 21 igrača, među kojima nema povređenog Branka Jovičića, koji se teško povredio u prvom duelu u Beogradu i završio je polusezonu, kao ni suspendovanog Marka Gobeljića.

Na prvo evropsko gostovanje ide i poslednje pojačanje Žander Santana.

Na spisku su: Milan Borjan, Zoran Popović, Filip Stojković, Miloš Degenek, Milan Gajić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Srđan Babić, Milan Rodić, Santana Žander, Hose Alberto Kanjas, Mirko Ivanić, Marko Marin, Dušan Jovančić, Miloš Vulić, El Fardu Ben, Milan Jevtović, Veljko Simić, Aleksa Vukanović, Milan Pavkov i Ričmond Boaći.

Zvezda ima prednost od dva gola razlike pošto je u prvom susretu na našem najvećem stadionu trijumfovala rezultatom 2:0 golovima Boaćija i Parkova.

Fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Radovan Pankov, pred odlazak na revanš protiv Helsinkija, kažu da su uvereni u prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ivanić ističe da poznaje uslove u Finskoj i teren tamošnjeg prvaka, gde je prošle godine sa BATE-om slavio 2:1.

"Najbitniji nam je prolazak, imamo sjajan rezultat (2:0) iz prve utakmice. Očekujemo da potvrdimo plasman dalje. Naravno, uz dobru igru", rekao je Ivanić.

Problem za Zvezdu bi mogala da bude veštačka trava na kojoj će se igrati meč protiv Helsinkija! Ivanić smatra da će zvezda I tu prepreku savladati.

“ Već sam igrao na terenu u Helsinkiju, sećam se da njihov veštački teren nije u najboljem stanju, osim ako ga nisu promenili. Imamo dobre uslove za igru, znamo zašto idemo i daćemo sve od sebe da prođemo dalje", rekao je Mirko Ivanić.

Radovan Pankpov ističe da se I u Beogradu videlo da neće biti lakop. Oni će nas sigurno napasti, ali gledaćemo rutinski da rešimo utakmicu u našu korist. Naš brz gol bi rešio utakmicu. Iako imamo prednost ući ćemo u utakmicu kao da je 0:0, idemo na pobedu kako bismo smireno priveli utakmicu kraju i prošli u treće kolo",poručio je Pankov.

Povratnik u Zvezdu Miloš Degenek očekuje dosta težu utakmicu od one u Beogradu (2:0), a veruje da će veštački teren biti drugačiji za igru.

"Igra se na 'veštaku'. Jedna tvrda podloga, mnogo brži teren. Oni će morati da izađu da nam, ne daj Bože, daju gol. Verovatno će napadati malo više, moramo biti smireni i igrati pametno. Bilo bi dobro da postignemo gol što pre. Očekujem jako sličnu igru (Helsinkija) kao ovde, ali uz drugačiji teren, na koji su oni više navikli. Ne očekujem drastične promene kod njih", istakao je Degenek.

Revanš susret sa Helsinkijem igra se u sredu sa početkom u 18:00 časova. Radio Televizija Srbije direktno će prenositi ovaj susret na svom prvom programu.

Mediji/Teleks.info

Komentari