AJAKS JE U NJIH POLAGAO VELIKE NADE, SADA ĆE PODELITI MEGDAN NA SRPSKOM VEČITOM DERBIJU! Partizan i Zvezda doveli pojačanja iz Holandije, i to bivše saigrače!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • AJAKS JE U NJIH POLAGAO VELIKE NADE, SADA ĆE PODELITI MEGDAN NA SRPSKOM VEČITOM DERBIJU! Partizan i Zvezda doveli pojačanja iz Holandije, i to bivše saigrače!

Poslednje pojačanje Partizana za ovu sezonu je Kvinsi Menig koji stiže iz Tventea, a kako je sportski direktor Ivica Iliev opisao na konferenciji za medije - "on je jagoda na vrhu torte".

Holandski fudbaler je već dva meseca bio na radaru Partizana, posao je već bio dogovoren sa Menigom, međutim Tvente je odugovlačio i tek na kraju prelaznog roka pristao je da ga pusti. Potpisao je trogodišnji ugovor sa Partizanom i uzeo "devetku", uz poruku da može da igra na svim pozicijama u napadu.

"Presrećan sam što sam ovde, posle dugog putovanja, pregovaralo se mesec i po dana, srećan sam što sam ovde i spreman sam da startujem u novom klubu", rekao je Menig na konferenciji za medije.

Dobro se raspitao o srpskom fudbalu i uopšte o Partizanu.

"Znam da u Beogradu igraju dva velika kluba, najveća u zemlji su udaljena oko kilometar. Dosta ljudi u Holandiji zna za klubove, pričao sam sa Živkovićem koji je potpisao za Zvezdu, spavao u istom hotelu kao i ja. Partizan je veliki klub, dali su 22 gola, prvi su na tabeli... Ušli smo u Konferencijsku ligu, verujem da možemo da prođemo dalje, znam da je ovo sjajan grad i juče sam išao da večeram u Beogradu sa porodicom i agentom ovde", kazao je Menig.

Ponikao je u Ajaksu pošto je živeo nedaleko od stadiona, pa je tokom nastupa za mlađi tim imao priliku da deli teren i sa Rišairom Živkovićem, fudbalerom koji je baš nedavno stigao u "večitog" rivala Zvezdu.

"Igrao sam sa Rišairom u Ajaksu, igrali smo u mladom timu zajedno i kada sam došao ovde pitao sam ga sve. Rekao mi je da je grad dobar, da ne brinem ni za šta, sigurno ću provoditi dosta vremena s njim", kazao je Menig i dodao da najviše voli da igra na mestu levog krila.

Holandski fudbaler je dodao da je imao nekoliko ponuda, ali da je sa Partizananom imao "najbolji osećaj" i da je zato potpisao za njih.

Mondo

Komentari