DELIJAMA SE OVO NEĆE DOPASTI, ALI... DEGENEK OPROSTIO ZVEZDI DUG, ZAUZVRAT DOBIO ČISTE PAPIRE! Miloš ide bez obeštećenja, brojni klubovi stoje u redu!

    foto: Printskrin/CZ
    Podeli
  • DELIJAMA SE OVO NEĆE DOPASTI, ALI... DEGENEK OPROSTIO ZVEZDI DUG, ZAUZVRAT DOBIO ČISTE PAPIRE! Miloš ide bez obeštećenja, brojni klubovi stoje u redu!

Došao je trenutak da se Miloš Degenek i drugi put rastane sa FK Crvena zvezda. Iskusni štoper je postigao dogovor o raskidu saradnje sa srpskim šampionom i pitanje je dana kada će napustiti Marakanu.

Prema pisanju "Žurnala", australijski reprezentativac će oprostiti određena dugovanja, koja je Zvezda imala prema njemu, a zauzvrat će dobiti čiste papire da kao slobodan igrač pronađe drugi klub.

Degenek je posle meča sa Midtjilandom, izgubio status kod trenera Dejana Stankovića u startnoj jedanaestorici, pa je tokom jesenje sezone, uz austrijskog reprezentativca Aleksandra Dragovića priliku dobijao Strahinja Eraković. Nakon nesrećnog kiksa protiv Danaca, Miloš je upisao samo 13 minuta u Ligi Evrope, 32 u remiju sa Radnikom u prvenstvu i 34 minuta protiv Inđije u kupu Srbije.

U takvim okolnostima rastanak je za sve bio najbolja opcija. Ostaje samo da se vidi da li će Zvezda potražiti novog štopera, jer pored Dragovića i Erakovića već ima tu i Radovana Pankova, a plan je da se šansa pruži i 18-godišnjem Andreju Đuriću.

Degenek odlazi, pamtiće se u prvenstveno ona epska rola u Salcburgu, takođe i gol protiv Jang Bojsa, godinu kasnije, pamtiće se da se nikad nije štedeo. Pa iako je bilo i povremenih grešaka 27-godišnji fudbaler je bez svake sumnje bio jedan od najvećih pogodaka crveno-belih u poslednjoj deceniji.

Što se tiče ponuda, najkonkretniji je austrijski LASK, ali u svakom slučaju, iskusnom štoperu je bitno da upisuje minute da ne bi izgubio mesto u reprezentaciji Australije pred start Svetskog prvenstva u Kataru.

SD

Komentari