DINAMO JE BOLJI OD ZVEZDE, legenda koja je igrala za oba kluba nema dilemu! Zvezda je malo živnula, ali...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • DINAMO JE BOLJI OD ZVEZDE, legenda koja je igrala za oba kluba nema dilemu! Zvezda je malo živnula, ali...

Tomislav Ivković (61), aktuelni trener sarajevskog Želje, tvrdi kako Dinamo Zagreb nema pravu konkurenciju i ubedljivo je najbolji fudbalski klub na prostoru bivše Jugoslavije.

U velikom razgovoru za MONDO, nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije pričao je i o dešavanjima u regionalnom fudbalu. Po njegovom mišljenju, hrvatski tim je bez konkurencije najbolji na ovim prostorima.

''Dinamu je trebalo dosta godina da se stabilizuje i da napravi to što je napravio u Evropi, a Dinamo je sigurno broj jedan klub u regionu. Bez konkurencije. Crvena zvezda je malo živnula u poslednje vreme, ali to što ima Dinamo nema nijedan klub na ovim prostorima. Ima finansijsku stabilnost, infrastrukturu, sve uslove da ekipa može raditi i stvarati u miru, pa naravno onda su stigli i rezultati'', počinje priču Tomislav Ivković.

Za Zagrepčanima kaska ceo region, a u Bosni i Hercegovini je stanje veoma loše!

''Svi ovi drugi klubovi na ovim prostorima, posebno u BiH, iako nemam poseban uvid u stanje nemaju finansije, infrastrukturu i toliki kvalitet igrača da naprave iskorak u Evropi odnosno plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, Lige Evrope, a kamoli Lige šampiona. Kvalitet je veoma bitna komponenta ali ako nemaš ove prve dve - finansije i infrastrukturu, naravno, onda ne možeš ni razmišljati o tome'', zaključio je trener Želje za MONDO.

Sarajevski tim poslednjih godina ima velikih problema i davno je ne samo od evropske elite već i od borbe za domaću titulu.

''Poslednja titula osvojena je još 2012. godine, a mi smo tu da stvaramo ekipu, da pravimo selekciju igrača, da bi naredne sezone uz postojeći kostur doveli još neke ključne fudbalere, koji bi vratili Želju u borbu za vrh. Međutim, to je sad samo razmišljanje i san, a nikako java jer klub prvo mora stati na noge da bi tim bio na nekom drugom nivou'', istakao je bivši golman reprezentacije Jugoslavije.

Mondo

Komentari