JOVELJIĆ NIJE BIO ZA PRVI TIM ZVEZDE, A JESTE ZA AJNTRAHT! NI TERZIĆ, A U FIORENTINI RAZVALJUJE... Koga Vi bre zaje*vate!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOVELJIĆ NIJE BIO ZA PRVI TIM ZVEZDE, A JESTE ZA AJNTRAHT! NI TERZIĆ, A U FIORENTINI RAZVALJUJE... Koga Vi bre zaje*vate!

Zašto u Ljutice Bogdana nemaju poverenja u svoju decu? Znamo, imperativ Crvene zvezde je učešće u evropskim takmičenjima, zbog toga je formiran iskusniji tim.

Portal Maxbetsport bavio se problemom prodaje zvezdine dece, njihovu analizu prenosimo u celini!

Da li je baš nemoguće da se u ekipu uvrsti i nekoliko talentovanijih mladića koji bi rasli do prve postave?

I nemojte nam reći da nema kvalitetnih igrača za prvu postavu crveno-belih. Imali su na Marakani jednog Dejana Joveljića, koga su poštovali tek kao trećeg napadača, imali su Aleksu Terzića… Prodali su ih čim se za to ukazala prilika. U prvom timu gotovo da ni nisu igrali.

Čitave prošle sezone se govorilo da je Dejan Joveljić previše zelen za velike utakmice. Koristio ga je trener Vladan Milojević samo u domaćem šampionatu i Kupu Srbije, i to uglavnom kao rezervu. Sakupio je mladi napadač 768 prvenstvenih minuta i još 205 u Kupu. I to mu je bilo dovoljno da postigne čak 11 golova.

Nije to ubedilo struku da vredi više od Boaćija i Pavkova, kupili su anonimnog Tomanea iz Portugalije, a prodali Joveljića u Ajntraht za “siću”. Zadovoljili su se na Marakani sa 4.000.000 evra za najtalentovanijeg napadača kojeg su imali još od Luke Jovića.

A bundesligaš, koji je upravo tog Jovića ovog leta prodao za 60.000.000 evra i tako sebi napravio ogroman prostor u budžetu, mogao je da dovede nekog iskusnog napadača. Umesto toga, uzeo je Joveljića i pružio mu šansu kakvu na Marakani ne bi dobio ni ovog leta. Debitovao je u evropskoj utakmici, protiv Flore, pri rezultatu 1:1. Odmah je uzvratio treneru Adiju Hiteru i postigao gol za pobedu, te je značajno približio frankfurtske “orlove” 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. I, nemojmo da se zavaravamo kako Ajntraht nema pritisak da pobeđuje na međunarodnoj sceni, to je tim koji je prošle sezone igrao polufinale Lige Evrope!

Dalje, imamo slučaj Alekse Terzića, mladog levog beka kojeg je Zvezda “utopila” za 1.500.000 evra Fjorentini. Tek na njega Milojević nije računao, poslao ga je u Grafičar na pozajmicu, a kao rezervnog defanzivca uz levu aut liniju je koristio Milana Gajića, kome je prirodna pozicija sa desne strane.

Okrenula je Zvezda leđa mladom Terziću, odigrao je samo dve utakmice prošle sezone, protiv Dinama i Čukaričkog, a upisao je jednu asistenciju. Otišao je ovog leta u Firencu, a na pripremama mu je trener Vićenco Montela odmah pružio solidnu šansu.

I Terzić je znao da uzvrati na tome veoma dobrim partijama. Debitovao je asistencijom, skrenuo je na sebe pažnju italijanskih medija, a i Montela je u jednoj izjavi priznao da je prijatno iznenađen talentovanim bekom. Neće biti iznenađenje ako sledeće sezone u Seriji A dobije ono što nije mogao u Superligi Srbije – minutažu i prostor da se razvija.

A gde je tu Zvezda? Dva igrača koji su mogli da postanu ljubimci navijača je zamenila za 5.500.000 evra na bankovnom računu. I sada ima taj sitan novac koji će ekspresno razgrabiti potražioci. Da je sačekana još koja godina i da su Joveljić i Terzić zapravo zaigrali u Evropi, crveno-beli bi gotovo izvesno mogli da traže mnogo veće obeštećenje. Ovako, zadovoljili su se mrvicama.

Druga tragična okolnost, veća od svih ovih miliona, je činjenica da u ovom trenutku u rotaciji prvog tima nema nijednog mladog igrača.


Komentari