MOŽE LI SRBIJA DO 15 MESTA NA UEFA LISTI! MORA, TO ZNAČI DVA MESTA U KVALIFIKACIJAMA ZA LŠ! Koeficijent sve veći, pretekli smo Švajcarce!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MOŽE LI SRBIJA DO 15 MESTA NA UEFA LISTI! MORA, TO ZNAČI DVA MESTA U KVALIFIKACIJAMA ZA LŠ! Koeficijent sve veći, pretekli smo Švajcarce!

Koeficijent Srbije je znatno porastao nakon dve pobede naših ekipa u jučerašnjim utakmicama.

Čukarički je juče savladao Banants sa 5:0 u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope, Crvena zvezda Suduvu u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona sa 2:1 i oba tima su donela Srbiji vredne bodove u borbi za što bolji koeficijent Srbije.

Očekujemo isto i od Radničkog iz Niša, Nišlijama želimo da što stignu do trećeg kola i da brzo zaboravimo situaciju u Estoniji.

Koliki je trenutno koeficijent Srbije?

Ove sezone smo nakupili sada već dobrih 0,875 poena, što je korektno za početak sezone i daleko bolje od prvih utakmica prvog kola kvalifikacija.

Sa tim skorom smo trenutno 16. mesto u Evropi ako gledamo samo ovu sezonu, a što je takođe veoma bitno, pretekli smo Švajcarsku na listi i sa 19. pozicije prešli smo na 18!

Ovo je dokaz koliko za bodove znači kada krenete od prvog kola kvalifikacija imajući u vidu da Švajcarci nemaju apsolutno niti jedan tim u prvom kolu i jednih i drugih kvalifikacija, a čak pet timova imaju u Evropi.

Na listi koeficijenata imamo sada 20,375, a imajući u vidu da se briše za narednu sezonu jedna od najlošijih sezona srpskog fudbala u Evropi (2014/15), onda možemo biti optimisti da ćemo možda i dodatno napredovati na listi.

Ukoliko naši klubovi ponove izuzetan rezultat mogli bismo da se nadamo i 15. mestu koje donosi i 2 učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ovako, trenutno 18. mesto znači i da će najverovatnije šampion krenuti od drugog kola kvalifikacija za LŠ.

Na tom 15. mestu je trenutno Kipar sa 22.125, pa slobodno navijajte protiv njihovih klubova u Evropi.

Sportske.net


Komentari