OD GASPROMA ZVEZDI 10 MILONA, ERAKOVIĆ NE MOŽE DA IDE, BIĆE BAR TRI POJAČANJA... Terzić razgalio Delije...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • OD GASPROMA ZVEZDI 10 MILONA, ERAKOVIĆ NE MOŽE DA IDE, BIĆE BAR TRI POJAČANJA... Terzić razgalio Delije...

Crvena Zvezda će potpisati novi dvogodišnji ugovor sa kompanijom "Gasprom", povoljniji, umesto sadašnjih četiri dobijaćemo pet miliona evra godišnje, ukupno 10, izjavio je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

"Dogovorili smo i prijateljski meč sa Zenitom, najverovatnije u Sočiju 3. jula, kao generalnu probu za novu sezonu. Pratimo državnu politiku i u skladu sa tim ponosni smo što možemo da održimo dobre kontakte sa našom braćom u Rusiji", rekao je Terzić na konferenciji za medije.

On je istakao i da će crveno-beli dugoročno imati finansijsku stabilnost, da je Zvezda blizu da prihoduje između 40 i 50 miliona evra.

"Ulagaćemo u tim kao nikada pre, najveći benefit ove sezone, uz trofeje, je UEFA koeficijent, put ka Ligi šampiona i Ligi Evrope je otvoren i učinićemo sve da to iskoristimo", istakao je Terzić.

On je dadao da će svakako biti pojačanja na nekoliko pozicija i posebno naglasio da Strahinja Eraković, bez obzira na ponude, neće napustiti klub sigurno dok traju kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Naša želja je da ostane, ali prelazni rok je živa stvar, zavisiće od ponuda, od rezultata, napravićemo matematiku", naveo je Terzić.

Prvi čovek crveno-belih osvrnuo se i na Zvezdinu dominaciju na domaćoj sceni, ali i konstatovao da bi Partizan, kako je naveo, trebalo da bude konkurentniji.

"Ne volim da komentarišem Partizan u negativnom kontekstu, ali Zvezda se pokazala godinama da je ozbiljniji klub, sa ozbiljnijim rukovodstvom, sa pet uzastopnih titula, potpisali smo novi ugovor sa trenerom, imamo kostur tima, oni su ostali bez kostura tima, imaće novog trenera, nove igrače, u lošem ambijentu. Ne radujem se što ovo kažem, ali Partizan bi trebalo da bude konkurentniji. Najbolji primer je psolednje kolo, FS S je postavio dve bine, a kod njih je bilo 3.000, a kod nas 43.000".

Želim da Zvezda stalno bude šampion, bez onbzira što su mi mnogi rekli da ne može.

"U novu sezonu ulazimo još jači i moćniji, ali ne smemo da se opuštamo. Minule sezone na "minus pet" navijači su rekli mi verujemo, ja sam rekao da odlazim iz kluba ako ne budemo šampioni, rekao sam da sam ja kriv po komandnoj odgovornosti. Mi smo izgubili bodove protiv Vojvodine i Radnika iz Surdulice, to ne sme da se ponavlja", poručio je Terzić.

On je rekao i da Marko Marin 10. juna preuzima funkcija šefa skauztinga, najavio da će do početka evropskih kvalifikacija sigurno stići bar tri pojačanja i naglasio da je KIngs Kangva stigao da bi "ubrzao igru" i da je siguran da će biti veliki dobitak.

Na pitanje koliki je dug Crvene zvezda na današnji dan Terzić je rekao da ga nema.

"Ne dugujemo ništa što nas obavezuje, da dugujemo - platili bismo. Svaki ozbiljan biznis na svetu funkcioniše kroz kredite od banaka i fondova. Uspešnost Zvezde se meri time da li narod zadovoljan ode sa stadiona i time da li smo šampioni. Čim svakog tromesečja od UEFA dobijamo pozitivan izveštaj, to je dokaz da dobro poslujemo", zaključio je Terzić.


Komentari